• Danish
  • English

Seneste nyheder

Vinder af DIRA Automatiseringspris 2014

16-09-2014
DIRA Automatiseringspris 2014 går til Trelleborg Sealing Solutions for deres gennemgribende produktionsoptimering og indførelse af 42 robotter på to år

For tre år siden fik de to ildsjæle, produktionschef Jesper Riis og procesteknisk chef Henrik Tørnes, gennem ihærdigt arbejde overbevist ledelsen i Trelleborg Sealing Solutions om at kaste sig ud i et omfattende automatiseringsprojekt. I første omgang blev der købt seks robotter. De blev hurtigt til flere, og i dag er der 42 robotter kørende i produktionen.                                    20140916_DIRAprisen

Robotterne hos Trelleborg Sealing Solutions løser materialefødning på CNC-maskiner samt enkelte andre fødeopgaver. Resultatet af robotterne i produktionen er, at én operatør kan passe mange maskiner.

Trelleborg Sealing Solutions har hele tiden en ny ledig robot stående, som de går og eksperimenterer med at finde arbejdsopgaver til. Når opgaven til robotten er fundet, sættes den i arbejde, og så indkøber Trelleborg Sealing Solutions en ny "jobsøgende" robot. Selve tankegangen i virksomheden er ændret, så man nu tænker en robot ind over alt, hvor der er muligheder for at optimere ved hjælp af automation.

Grundlag for automatisering

Grundlaget for automatisering hos Trelleborg Sealing Solutions var udsigten til tab af arbejdspladser og ikke mindst knowhow inden for bearbejdning af højteknologisk plastmateriale, hvis denne proces af økonomiske årsager blev sendt ud af Danmark.

Idéen var fra starten at flytte de "dyre hænder" til mere teknisk krævende opgaver, og lade robotter varetage simpel håndtering af råmateriale til CNC-drejebænkene.

Om Trelleborg Sealing og deres Solutions

Trelleborg Sealing Solutions er en global koncern, der arbejder med avanceret polymerteknologi. Virksomhedens danske fabrik er grundlagt i 1965 i Helsingør, hvor der i dag er 350 ansatte. I kraft af Trelleborgs vedholdende fokus på automation har Trelleborg Sealing Solutions formået både at fastholde og tiltrække opgaver, fordi robotterne reducerer produktionsomkostningerne markant via en optimeret udnyttelse af produktionsapparatet. Leveringstiden på Trelleborg Sealing Solutions' produkter er nedsat markant, og alt i alt har optimeringen faktisk resulteret i flere jobs og i fastansættelse af vikarer.

Juryens begrundelser for at vælge Trelleborg Sealing Solutions

Trelleborg Sealing Solutions har, som en af de første virksomheder i verden vist, hvordan en relativ simpel robot kan indgå i en produktion som et værktøj. Det tætte samarbejde med mennesker ofte uden brug af hegn og beskyttelse er et eksempel på, hvordan fremtidens fabrik kommer til at se ud. Medarbejderinvolveringen har været 100 procent i fokus. Dermed har Trelleborg formået på rekordtid, at ændre en skepsis over for robotter til en dyb forståelse blandt medarbejderne, af at robotter er et værktøj og en ven. Trelleborgs løsninger kan vise sig at blive en mental murbrækker for andre danske industrivirksomheder, da de har vist at man ikke behøver at investere i meget komplicerede robot-løsninger. Trelleborg Sealing solutions har med sine løsninger ændret opfattelsen af hvad en robot er og hvad den kan.

De øvrige norminerede

Blandt de 29 indstillinger blev tre nomineret af juryen: Tre meget forskellige nominerede, men hver især fremragende inden for deres felt, nemlig Robotanlæg hos AKK Industri, New Factory projekt hos LINAK og naturligvis Trelleborg Sealing Solutions.

Læs mere om normineringerne HER.

Kontaktperson
Søren Peter JohansenSøren Peter Johansen

DIRA

T. +45 7220 2737

LOADEMAIL[spj]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere