• Danish
  • English

EuRoC: Konkurrencer i udvikling af industrirobotter

EuRoC: Konkurrencer i udvikling af industrirobotter

03-04-2014
Projektet EuRoC består af en konkurrence med tre udfordringer inden for robotudvikling til fremstillingsindustrien. Målet med disse er at skabe innovation på en anderledes måde samt danne grobund for lignende initiativer

20140407_euroc

EuRoC står for European Robotic Challenges og er et projekt opbygget omkring en konkurrence med tre udfordringer inden for fabrikation og eftersyn, hvor de alle involverer hele den logistiske kæde og støtter det tætte samarbejde mellem R&D, systemintegratorer og slutbrugersamfund. Konkurrencen består for hver af de tre udfordringer af tre etaper, hvor kompleksiteten stiger fra etape til etape.

De tre udfordringer går under navnene Reconfigurable Interactive Manufacturing Cell, Shop Floor Logistics and Manipulation og Plant Servicing and Inspection og lægger op til, at konkurrencedeltagerne skal udvikle robotter.  Der vil blive valgt 45 deltagere i konkurrencen med henblik på, at nye spillere på markedet kan få mulighed for at konkurrere med etablerede. 15 vil gå videre til 2. etape i konkurrencen. Disse skal demonstrere deres løsning i et realistisk miljø, hvorefter 6 vil blive udvalgt til at demonstrere deres pilotprojekt i et ægte miljø hos slutbrugere med henblik på at finde en vinder.

Formål

Målet med EuRoC er, at der med et anderledes udgangspunkt skal skabes innovative produkter og services til fremstillingsindustrien. Man ønsker med EuRoC at bringe Europa til tops, når det kommer til innovation foranlediget af konkurrencer. Derfor vil man demonstrere potentialet i konkurrenceinitiativer og på den måde skabe grobund for flere lignende initiativer i fremtiden. Man forestiller sig, at konkurrencer i det lange løb kan komme til at udgøre en del af den Europæiske Unions forsknings- og udviklingsmidler i forbindelse med Horizon 2020 - dels for at fremme innovationen inden for forskning, dels for at fremme, at resultater opnået i basisvidenskab bliver overført til kommercielle produkter og services.

Info

EuRoC er et underprojekt til I4MS-Gate, der overordnet ønsker at forbedre konkurrenceevnen for europæiske fremstillingsvirksomheder. Innovationsnetværket RoboCluster deltager i I4MS-Gate. Læs mere HER.

Hold øje med EuRoCs hjemmeside, hvor de åbne calls offentliggøres. Første call er åben med deadline 30. juni.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere