• Danish
  • English

Seneste nyheder

Europa satser på robotter

07-08-2014
Gennem europæiske initiativer – bl.a. SPARC – vil robotteknologien komme til at spille en større rolle i Europa med henblik på at forbedre konkurrenceevnen. Det betyder, at der vil blive flere job, men også behov for bedre uddannede medarbejdere

20140807_SPARCEU-initiativet "SPARC" er et robotteknologisk innovationsprogram, der forventes at skabe 240.000 nye job inden for fabrikation, landbrug, sundhed, transport, sikkerhed og velfærd, ligesom det forventes, at initiativet vil øge Europas globale markedsandel til 42 procent. Studier viser, at for hver industrirobot skabes der indirekte 3,6 job, og derfor satser EU på robotteknologien, om end det også indebærer udfordringer:

- I takt med at robotter skaber job, har vi brug for mennesker til at udfylde dem. Europa har endnu ikke nok mennesker med de rigtige IKT-evner, og vi kan derfor snart komme til at mangle en million arbejdere, udtaler Neelie KROES, vicepræsident hos Europa-kommissionen, i sin præsentation af SPARC ved AUTOMATICA i München.

SPARC bevarer produktioner i Europa

Faktum er, at man i andre dele af verden har billigere arbejdskraft og derfor kan tilbyde billigere produkter, end man kan i Europa, og således må konkurrenceevnen sikres på andre områder. Her kan man eksempelvis satse på at uddanne EU-borgere til at udføre de job, robotteknologien skaber.

Mere robotteknologi i europæiske fremstillingsvirksomheder - og bedre uddannede medarbejdere - fører til, at produktionerne bliver i Europa frem for at rykke til andre dele af verden. Robotteknologi spiller derudover en stor rolle i forhold til de samfundsmæssige udfordringer:

- Robot-baserede automationsløsninger er essentielle for at overkomme vor tids mest presserende samfundsmæssige udfordringer - fra demografiske forandringer, til mobilitet, til bæredygtig produktion," siger Bernd Liepert, direktør hos EuRobotics.

SPARC er åbent for alle europæiske virksomheder og forskningsinstitutioner. Læs mere om innovationsprogrammet HER

RoboCluster i europæisk samarbejde

Innovationsnetværket RoboCluster er en del af det europæiske projekt I4MS-Gate, der overordnet ønsker at forbedre konkurrenceevnen for europæiske fremstillingsvirksomheder. Læs mere HER.

Kontaktperson
Julie Thygesen RydahlJulie Thygesen Rydahl

Marketing- og Kommunikationsansvarlig

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2498 4100

LOADEMAIL[jry]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere