• Danish
  • English

Seneste nyheder

Få kompetencer til korrekt implementering af teknologi

27-06-2014
Ansæt en videnpilot i din virksomhed til halv pris gennem projektet ”Automation i Syd” og tilfør nye kompetencer til din virksomhed, bl.a. til at skabe vækst gennem korrekt implementering af teknologi

Én ting er at investere i en robot; en anden ting er at få det fulde udbytte af den. Der kan fx være modstand blandt de ansatte eller rent praktiske problemer i forhold til, hvordan robotten skal anvendes. Man bør betragte dét at anskaffe sig en robot som en udviklingsproces, der også skal fortsætte, efter man har fået succes med den indkøbte robot, og her kan man med fordel ansætte en videnpilot og herigennem få nyttige kompetencer ind i virksomheden. En videnpilot er en højtuddannet medarbejder, der kan hjælpe med at hjemtage en robot. Ligeledes har videnpiloten fokus på innovation og hjælper således også med at skabe nye idéer og vækstområder.

En vigtig opgave for en videnpilot er at forstå, hvad der er muligt i den givne virksomhed, således at man ikke implementerer noget, virksomheden ikke er klar til. Samtidig spiller videnpiloten en rolle i forhold til at skabe nye udviklingsmuligheder; det kan fx indebære at motivere medarbejderne til at ændre mindset, når det kommer til teknologi.

"En videnpilot er ikke bare en, der styrer teknologiimplementeringen - han har overblik over hele processen. Det betyder for eksempel også HR-funktioner som medarbejderudvikling, motivation og tryghedsskabelse," fortæller Henrik Davidsen, udviklingschef hos PKE-Consult.

Udtalelsen kommer i forbindelse med projektet "Automation i Syd", som PKE-Consult bidrager til. Gennem en række gennemgribende tjeks af syddanske virksomheders konkrete automationspotentialer giver Automation i Syd syddanske virksomheder et nyt syn på mulighederne for at optimere produktionen og øge konkurrenceevnen ved brug af automatisering og robotteknologi. Videnpilotfaciliteringen er en støtteordning for virksomheder med under 100 ansatte, hvoraf kun få har en videregående uddannelse. I forvejen benytter kun få sig af de videnpilotordninger, Forsknings- og Uddannelsesministeriet tilbyder, og derfor er Videnpilotfaciliteringen blevet inkluderet i Automation i Syd. Projektet sikrer således, at der efter et produktionsoptimeringstjek eller et automationstjek - hvor produktionsforhold/teknologi undersøges i den givne virksomhed med henblik på, hvordan det kan forbedres - er mulighed for at tilføre de kompetencer til virksomheden, den har brug for for at kunne optimere.

Den rette faglighed

PKE-Consult har spottet en række talentfulde akademikere uddannet fra forskellige højere videregående uddannelser.

"Vi hjælper med at finde lige præcis den videregående uddannede, der passer til virksomhedens behov, og vi medvirker, indtil piloten har sat sig godt til rette i sædet," forklarer Troels Battrup, projektchef hos PKE-Consult.

Som virksomhed kan man altså få ansat den rette akademiker til halv pris. For at få bevilget en videnpilot skal virksomheden formulere et innovativt projekt, som videnpiloten hovedsageligt skal arbejde med. Det kan f.eks. være indførelse af automationsteknologi. For mange virksomheder er det en udfordring at formulere et sådant projekt, men her er der også hjælp at hente i Videnpilotfaciliteringen.

Har videnpilotfacilitering vakt din interesse? Så kontakt Henrik Davidsen på 33322581/[email protected] eller Troels Battrup Andersen på 26143728/[email protected]

Kontaktperson
Julie Thygesen RydahlJulie Thygesen Rydahl

Marketing and Communication Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2498 4100

LOADEMAIL[jry]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere