• Danish
  • English

Seneste nyheder

FIRST LEGO League 2014: Hvordan bliver fremtidens klasserum?

13-02-2014
Tilmelding til FIRST LEGO League – en international robotkonkurrence for børn – er nu åbnet. I år er temaet ”Fremtidens klasserum”

20131104_fllFIRST LEGO League er en årlig robotkonkurrence for børn mellem 10 og 16 år, hvor der er fokus på samarbejde, holdånd og ikke mindst faglig kunnen. Læs om sidste års fynske delfinale HER

Hvert år byder på et nyt samfundsrelevant tema. I år er temaet "Fremtidens klasserum", og de forskellige hold skal derfor forestille sig fremtidens klasserum og komme med løsningsforslag i denne sammenhæng.

- Fremtidens klasserum er et yderst interessant emne, for dét, at den moderne teknologi ændrer sig så hurtigt, sætter krav til, hvordan man arbejder i klasserummet, siger Bjarke Falk Nielsen, sekretariatsleder hos Innovationsnetværket RoboCluster og ansvarlig for afholdelsen af den fynske delfinale i FIRST LEGO League, og fortsætter:

- Det er mange spændende ting, børnene kan tage fat i, når det kommer til fremtidens klasserum. Skal elever selv tage iPads eller laptops med hjemmefra i fremtiden? Skal alle tale engelsk og være online konstant? Og skal man overhovedet sidde i klasseværelser?

Praktisk info

For at deltage skal man have mindst én voksen vejleder. Ellers kræves der ikke nogen bestemte kompetencer for at deltage, men det er en fordel, hvis man som hold kan supplere hinanden, idet FIRST LEGO League både byder på opgaver inden for forskning, teknologi og profilering.

Den 13. september 2014 kl. 13:00 offentliggøres opgaven om fremtidens klasserum i sin helhed. Det giver holdene 8 uger til at udvikle og færdiggøre deres projekt, inden der afholdes lokale delfinaler rundt omkring i hele Skandinavien den 8. november. Vinderne af delfinalerne går videre til den skandinaviske finale, som afholdes den 29. november i København.

Tilmelding kan ske HER

Tilmeldingen lukkes den 1. september 2014.

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere