• Danish
  • English

Seneste nyheder

Første prototype på ny PicknPlace-robot klar

24-02-2014
Første prototype på en prisbillig PicknPlace-robot til fleksible og varierede arbejdsopgaver har nu set dagens lys. Virksomheder og forskere bag projektet gør sig derfor nye overvejelser i forhold til robotten, eksempelvis i henhold til, hvor vidt en miniatureudgave skal udvikles

20140224_picknplaceEn projektgruppe støttet af Innovationsnetværket RoboCluster, bestående af virksomhederne MEKO Technology og Pharma Production samt forskere fra Aalborg Universitet, har sat sig et mål: De vil udvikle en prisbillig robotarm skræddersyet til håndteringsopgaver, hvor alle unødige - og dermed fordyrende - funktionaliteter er fjernet. Robotarmen skal være let omskiftelig og sikker for mennesker at arbejde omkring. Læs mere om projektet HER http://robocluster.dk/projekter/prisbillig-picknplace-robot.aspx

Indtil videre er der sket betydelige fremskridt i projektet. Centralt har man udviklet en prototype med tre frihedsgrader ud af de fire, man ønsker, robotten skal have. Der er tale om en letvægtsrobot, hvilket gør den let at håndtere. Derudover er alle tre motorer placeret på robottens "base", hvilket gør den sikker at arbejde omkring.

Udfordringer og planer

Arbejdet med robotten har dog ikke været uden udfordringer. Især målet om prisbillighed er svært at opnå. Prototypen koster i sig selv mere end de 50.000 kr., man fra projektgruppens side gerne vil have det endelige produkt til at holde sig under. Det skyldes, at bl.a. motorer er dyre. Et naturligt næste skridt er derfor at undersøge markedet for bl.a. lowcost-motorer og derfra foretage en række nye valg, så prisbilligheden kan sikres.

Yderligere centralt i udviklingsprocessen er det, at robotten skal målrettes SMV'er, således at løsningen bliver markedsklar. Fx overvejer projektgruppen at integrere "gribere" på robotten, tilpasset forskellige typer arbejdsopgaver, så den kan bruges fleksibelt til forskellige pakke- og PicknPlace-opgaver.

Som noget nyt overvejer man at udvikle en miniatureudgave af robotten i et mere kompakt design, der passer ind på værkstedsgulve, hvor pladsen er trang.

Alt i alt har projektets mål udviklet sig, og man er godt på vej mod den PicknPlace-robot, man fra starten har sat sig et mål omkring.

Kontaktperson
Shaoping BaiShaoping Bai

Projektleder

LOADEMAIL[shb]DOMAIN[m-tech.aau.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere