• Danish
  • English

Seneste nyheder

Industrirobotter tages i brug til genoptræning

27-06-2014
Snart vil den første industrirobot blive taget i brug til genoptræning af patienter på genoptræningscentret i Ringe. Idéen stammer fra Syddansk Universitet og har potentiale for at blive udbredt

20140627_genoptræningHos Syddansk Universitet har man fået den idé, at industrirobotter kan bruges til genoptræning og er derfor, som et projekt under [email protected], gået i gang med at programmere en robotarm til at hjælpe patienter, der ikke selv kan løfte deres arm, med at træne. Heri ligger der en række fordele.

End ikke en træningsmaskine kan tilbyde hjælp til løft, og derfor er der ikke mange genoptræningsmuligheder for svage patienter i dag. Dem, der er, er dyre. Et tilbud er fx genoptræning i vand, men denne type genoptræning kræver, at patienten er mandsopdækket af en terapeut, der skal have løn.

Industrirobotter er derfor en oplagt mulighed for sundhedssektoren, og den første tages også snart i brug på genoptræningscentret i Ringe. Der er tale om en Universal Robot-arm, og den skal erstatte specialfremstillet genoptræningsudstyr.

Anders Stengaard Sørensen fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet er ikke tvivl om, at industrirobotter bliver fremtidens foretrukne hjælp til genoptræning.

Kilder: Ingeniøren og Syddansk Universitet.

Kontaktperson
Julie Thygesen RydahlJulie Thygesen Rydahl

Marketing and Communication Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 2498 4100

LOADEMAIL[jry]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere