• Danish
  • English

Lad de bedste robotteknologer hjælpe din virksomhed

Lad de bedste robotteknologer hjælpe din virksomhed

31-10-2014
103 deltagere har allerede meldt sig til EuRoC, European Robotics Challenges, og det er åbenlyst hvorfor: her er en ny måde at tænke funding på, hvor fokus ligger på markedsrelevans og innovation

Én af virksomhederne står bogstaveligt talt med problemet i hænderne, en støbeform til fyldte chokolader, ved EuRoCs informationsdag d. 24. oktober i München. Her er omkring 50 slutbrugere, teknologiudviklere og systemintegratorer samlet for at få input til, hvordan de kan deltage i den europæiske pendant til den amerikanske DARPA Robotics Challenge.

For hvordan optimerer man processen med at lave fyldte chokolade? Bühler Gmbh, der blandt andet leverer teknologi til fremstilling af fødevarer, er mødt op på dagen med denne udfordring til andre potentielle deltagere i konkurrencen. Processen fra man støber den øverste skal af chokoladen til man forsegler med et lag af chokolade i bunden er meget lang i og med at der sker flere tempereringer af chokoladen. Bühler efterspørger derfor robotteknologi der kan gå ind og optimere den ellers ret langsommelige proces med at støbe skallen til den fyldte chokolade. Håbet er at finde hjælp hos andre EuRoC deltagere.

Send en tre-siders ansøgning senest 30. november

Virksomheder skal blot udfylde en 3-siders ansøgningsblanket, og så er døren ellers åbnet til et samarbejde med flere store europæiske spillere inden for robot- og automationsbranchen som Frauenhofer IPA, KUKA, CNRS, DLR m.fl., der stiller både faciliteter, robotplatforme og generel support vedrørende hardware og software til rådighed for EuRoCs deltagere.

Konkurrencen er bygget op i tre faser, og den egentlige ansøgning på 10-15 sider skriver man først, hvis man er så heldige at blive matchet med én af de 15 Challenger teams, der bliver udpeget i løbet af konkurrencens 1. fase.

En tredjedel af dem, der kommer igennem det første nåleøje, går videre i konkurrencens 2. fase og kan dér opnå funding på op til 375.000 Euros pr. deltagende hold. Hvis man er med på ét af de seks hold, der går videre til 3. fase i konkurrencen, modtager man yderligere 210.000 Euros pr. deltager. Der er altså en væsentlig større chance for at opnå funding, end ved en almindelig EU- ansøgning, hvor det kun lykkedes for én ud af ti ansøgere. Dertil kommer at risikoen ved at deltage i udviklingsarbejdet også er mindre, fordi man deler den med sine holddeltagere.

Sidste chance for at ansøge om at deltage i EuRoC er d. 30. november kl. 17.00 CET, hvor call'et til slutbrugere, teknologiudviklere og systemintegratorer lukker. Se mere uddybende information om de tre faser i konkurrencen, matchmaking af holdene, tidsplanen og ansøgningsvejledningen HER.

Virksomheder banker på med udfordringer

Her på EuRoCs informationsdag banker virkelighedens verden på i form af optimering af chokoladeproduktionslinjen (Bühler Gmbh), optimering af produktionen af indmad til AirBus' flykabiner (Zodiac Aerospace), og CERN, der blandt andet mangler teknologi til at inspicere de barske miljøer, de arbejder i.

Implementeringen af robotteknologi kan gøre en forskel. Zodiac Aerospace, der blandt meget andet producerer indmad til AirBus flyenes kabiner har, hvis det lykkedes at implementere robotteknologi i produktionen, måske en mulighed for at trække produktionen fra Asien til Europa igen.

EuRoC giver nu virksomheder og forskningsinstitutioner mulighed for at være med til at sætte dagsordenen for den robotteknologiske udvikling i Europa.
 
Kontakt RoboCluster-sekretariatet og hør mere om din virksomheds muligheder for at søge støtte til udvikling igennem EuRoC. Find præsentationer fra informationsdagen HER

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere