• Danish
  • English

Netværk vil gøre en forskel for syddanske produktionsvirksomheder

Netværk vil gøre en forskel for syddanske produktionsvirksomheder

31-10-2014
DIRA og Innovationsnetværket RoboCluster vil være med til at optimere produktionen i Region Syddanmark og tilbyder i den forbindelse flere forskellige ydelser til produktionsvirksomhederne

Automation i Syd-projektet tilbyder de syddanske produktionsvirksomheder netværks- og klyngedannelse via de to netværk DIRA (Dansk Robot Netværk) og Innovationsnetværket RoboCluster, som er partnere i projektet. Netværkene tilbyder forskellige ydelser inden for robotteknologi og automation, der kan være med til at facilitere en positiv udvikling i den syddanske region, hvor produktionsvirksomheder gennem øget brug af automatisering kan øge deres salg og markedsandele gennem f.eks. flere og mere forskellige kvalitetsprodukter.

- DIRA og RoboCluster kan være gode medspillere i den proces i og med at de kan være med til at inspirere og åbne nye døre for produktionsvirksomhederne. Derudover er videndeling og matchmaking nogle af de helt klare fordele ved at deltage i netværkene, udtaler Steen Ulrichsen, projektleder i Automation i Syd-projektet fra Teknologisk Institut.

Netværk med fokus på industriproduktion i Danmark

Der er i dag 130 medlemsvirksomheder i DIRA, som benytter sig af netværket i forbindelse med implementering af robotteknologi og automation. Vidensudvekslingen sker primært igennem virksomhedsbesøg. Derudover uddeler DIRA årligt 'DIRA Automatiseringsprisen' og inviterer netværket og andre interesserede til det årlige DIRA Roadshow, der eksponerer de nyeste robotløsninger. DIRA er desuden officiel leverandør af Danmarks data til den internationale IFR statistik, der årligt leveres af World Robotics. Statistikken giver et overblik over, hvor mange industrirobotter der på verdensplan er installeret i det forgangne år i industrien.

Lige nu har DIRA eksempelvis annonceret 'DIRA Roadshow', som løber af stablen fra den 24. - 27. november i København, Sønderborg, Aarhus og Aalborg. Her kan virksomheder komme og få inspiration og sparring fra de personer i Danmark, der har mest erfaring med automation og robotter.
Læs mere HER.

Overordnet set arbejder DIRA for at forbedre danske virksomheders konkurrenceevne på de internationale markeder gennem indførelse af robotteknologi. DIRAs målgruppe er primært produktionsvirksomheder, der anvender eller overvejer at anvende robotteknologi samt systemintegratorer og leverandører af robotteknologi, der søger viden og inspiration til, hvordan man kan integrere robotteknologi og automation i produktionen. Læs mere om DIRA HER.

Netværk med fokus på innovative løsninger og nye markeder

RoboCluster tilbyder innovative projektsamarbejder, og er med til at åbne døre til både universiteter, virksomheder og andre relevante partnere inden for robot- og automationsbranchen. Derudover tilbyder RoboCluster inspirationsarrangementer, innovationsseminarer og studieture inden for en bred vifte af emner, der berører de samfundsmæssige og udviklingsmæssige udfordringer. Arrangementerne er ofte sammensat af teoretiske og praktiske elementer samt virksomheds-cases og demonstrationer af nye innovative løsninger, produkter og komponenter. Lige nu er der flere arrangementer i støbeskeen inden for både robotteknologi i fremstillingsindustrien, i pleje- og sundhedssektoren, i landbruget og inden for affaldssortering.

Den 3. november afholder RoboCluster eksempelvis et inspirationsarrangement om mulighederne for vækst og produktivitetsforøgelse gennem innovative løsninger og automation med oplægsholdere fra Maskinfabrikken HMA, Universal Robots og Alumeco, som er medarrangør. Læs mere HER.

RoboCluster er et nationalt netværk med et internationalt udkig, der samler de danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi, og tilbyder ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Målgruppen er virksomheder og offentlige institutioner, der ønsker at købe og benytte robotter eller automationsløsninger, eller allerede har gjort det. RoboCluster henvender sig også til de virksomheder, der udvikler og leverer en robot- eller automationsløsning. Læs mere om Innovationsnetværket RoboCluster HER.

Medspillere i udviklingen af produktionen i Region Syddanmark

Det er håbet, at DIRA med fokus på industriproduktion og RoboCluster med fokus på innovation kan varetage kontakten til de syddanske virksomheder - også efter afslutningen på projektet Automation i Syd. Netværkene ønsker at være medspillere i forhold til at sikre en fortsat udvikling af en konkurrencedygtig, fleksibel og agil produktion i Region Syddanmark.

Automation i Syd-projektet fokuserer på at fastholde produktionen og dermed arbejdspladser i Region Syddanmark ved at omdanne manuel produktion til strategisk automatiseret produktion. I den forbindelse har udvalgte produktionsvirksomheder blandt andet gennemgået automatiseringstjek og produktionsoptimeringstjek, og deltaget i workshops og videnrejser.  Læs mere om projektet Automation i Syd HER.

Kontaktperson
Jutta PripJutta Prip

Projektleder

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 9359 7016

LOADEMAIL[jutta.prip]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere