• Danish
  • English

Seneste nyheder

Stærk fynsk trio står bag Danmarks næste robotsucces

02-12-2014
Tre driftige profiler er nu gået sammen om at skabe et nyt dansk eksporteventyr: Opfinderen, investoren og eksportspecialisten. Dermed har fynske MiR, Mobil Industrial Robots, på det helt rette tidspunkt fået det drømmehold, der skal indtage verdensmarkedet med MiRs nyskabende lille transport-robot.

At gå fra en god ide til et effektivt og nyskabende produkt, det er robotforskningsmiljøet i Odense mestre i. Nu funkler en ny dansk stjerne i robotbranchen, og et erfarent drømmehold er i fuld gang med at gøre den verdensberømt.

Navnet på den nye robotstjerne er MiR100, og robotten er firkantet, hvid og med runde hjørner og hjul på. Der er tale om en højteknologisk, intelligent udgave af noget, der kan ligne et bord med hjul, og den er på størrelse med en halv europapalle. Robotten kan automatisere intern transport i virksomheder, på sygehuse og i service- og detailsektoren, og den kan tjene sig selv hjem på 12 måneder.

Ildsjæl kombineret med salgstalent

Den fynske investor, Søren Michael Juul Jørgensen, har netop valgt at investere et sekscifret beløb i virksomheden, som han i et års tid har været bestyrelsesmedlem for.

- Det, der kendetegner nogle af de største eksportsucceser, er stifterens passion.

Det siger Søren Juul Jørgensen om MiR's stifter, Niels Jul Jacobsen, som efter sigende er en "en gudsbenådet opfinder og udvikler". Samtidig udtaler han, at det er et stort scoop, at MiR har fået håndplukket Thomas Visti som ny CEO med solid kommerciel erfaring. Med denne trio åbner døren for et kommende eksporteventyr for MiR, der skal indtage det globale marked.

Markedspotentialet er kolossalt

Markedspotentialet for MiR100 vurderes kolossalt, da intern transport sker på stort set alle typer arbejdspladser, hver gang varer, post, materialer, prøver og meget andet skal videre fra én afdeling til en anden. En analyse af verdensmarkedet for mobile robotter som MiR100 viser, at der ventes en stejl vækst netop inden for dette felt. MIR forventer i 2017 minimum en omsætning på over 30 millioner og en medarbejderstab på 30-35 personer.

Søren Michael Juul Jørgensen medgiver, at det per definition altid er en risikovillig investering at gå ind i en virksomhed, der nu for alvor skal i gang med at erobre verdensmarkedet.

- Men dette er jo ikke Lotto. Det er en meget velovervejet investering i en virksomhed med struktur, planer og et fascinerende stort potentiale, siger Søren Michael Juul Jørgensen.

I første omgang fokuserer MiR på det danske og tyske marked i 2015. I årene derefter udvides horisonten til flere lukrative markeder for på sigt at blive global leverandør af mobile robotter. For rigtigt kunne geare virksomheden yderligere til at erobre flere markeder og skabe international succes, forventer CEO Thomas Visti dog et behov for yderligere større kapitaltilførsel ultimo 2015.

Godt gearet til næste skridt

Stifteren af MiR, Niels Jul Jacobsen, er lettet over, at organisationen nu er gearet godt til at løfte det næste skridt.

- Det har hele tiden været min strategi selv at bringe virksomheden det første stykke, siger Stifteren af MiR Niels Jul Jacobsen, som nu glæder sig over de nye kræfter, der giver ham muligheden for at styrke videreudviklingen af MiR.

Kontaktperson
Julie Thygesen RydahlJulie Thygesen Rydahl

Marketing- og kommunikationsansvarlig

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2498 4100

LOADEMAIL[jry]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere