• Danish
  • English

Seneste nyheder

Studerende rådgiver virksomheder til optimering

02-05-2014
Inno12 er en oplagt mulighed for, at du kan få et nyt syn på din virksomhed samt et grundlag for at optimere den på en hensigtsmæssig måde. Til et Inno12-forløb rykker en gruppe studerende fra forskellige studier ind i din virksomhed og kommer med implementerbare forslag til løsninger af diverse problemstillinger. Forløbet er en del af projektet ”Automation i Syd”, der fokuserer på at styrke konkurrenceevnen hos syddanske virksomheder

20140502_inno12Har din virksomhed projekter liggende i skufferne - tanker og idéer, der ikke bliver realiseret, fordi den ene dag bare tager den anden? Så skulle du måske overveje, om Inno12 var en idé: Et 12-timers innovationsforløb, hvor studerende fra forskellige studier uden omkostninger sætter et alsidigt fokus på lige netop din virksomhed og de problemstillinger, I oplever i hverdagen.

"Vi stod i arbejde til halsen, men her har Inno12 hjulpet. Ved mange af de ting, de studerende sagde, fik vi en helt ny vinkel på, hvordan tingene kan gøres," siger Ole Andersen, ejer af Fyns Tavle Teknik - én af de virksomheder, der har været igennem et Inno12-forløb.

Inno12-forløbet hos Fyns Tavle Teknik

De studerende, der var med til Inno12-forløbet hos Fyns Tavle Teknik, forberedte sig til det 12 timer lange innovationsforløb ved at undersøge offshore-markedet, som Ole Andersen havde en idé om, at Fyns Tavle Teknik skulle levere til. At blive leverandør til offshore-markedet indebærer, at man skal have et certifikat, og de studerende undersøgte således mulighederne for dette, samt hvad det kræver af en virksomhed at være offshore-leverandør. I Fyns Tavle Tekniks tilfælde vil det kræve masseproduktion. I øjeblikket producerer de i høj grad individuelle produkter, men indgangen på offshore-markedet vil betyde, at der skal produceres større serier af de samme produkter, hvorfor levering til offshore-markedet med fordel kan understøttes af robotteknologi i produktionen.

Selvom Fyns Tavle Teknik efter Inno12-forløbet har taget en beslutning om, at de ikke vil ind på offshore-markedet pga. kravene, et certifikat stiller, fik de stadig en masse ud af Inno12-forløbet. De har sat sig et mål om at blive dobbelt så store i løbet af 4 år. Målet indebærer blandt andet, at der skal ansættes flere medarbejdere. Hos Fyns Tavle Teknik er de fleste ansatte uddannede elektrikere, men man har fået øjnene op for, at man med fordel kan ansætte folk med andre faglige baggrunde for at få bragt nye perspektiver ind i virksomheden. Ligeledes skal forholdene i produktionen ændres ved lean-tiltag, for at man kan opnå mere effektivitet, og hjemmesiden skal ombygges med henblik på Fyns Tavle Tekniks profil udadtil. Derfor har virksomheden ovenpå Inno12-forløbet lavet aftaler med et par af de studerende; en marketingskandidat og en produktionsteknolog, der til efteråret skal inddrages i virksomheden som en del af deres respektive studier.

Automation i syddanske virksomheder

Inno12 er en del af det igangværende projekt Automation i Syd, der fokuserer på at optimere syddanske virksomheder på en bred vifte af fronter med det mål for øje at bevare produktioner i Syddanmark. Eksempelvis kan robotteknologi øge produktiviteten og herved styrke virksomhedernes konkurrenceevne.

Kontaktperson
Henrik BrændstrupHenrik Brændstrup

Projektleder

Erhvervsakademiet Lillebælt

21597760

LOADEMAIL[hebr]DOMAIN[eal.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere