• Danish
  • English

Afgørende digitalisering af Europas producerende virksomheder

Afgørende digitalisering af Europas producerende virksomheder

12-06-2015
Der blev sat skarpt fokus på to musts for Europas producerende SMV’er, da Khalil Rouhana, Director for Components and Systems i DG Connect, åbnede I4MS-konferencen i Bruxelles 22. maj

Vi kan undgå at blive overhalet af resten af verden, hvis vi skaber innovation gennem digitalisering. To helt centrale udfordringer skal løses helhjertet for, at re-industrialiseringen af Europa skal lykkes, og vi igen bliver konkurrencedygtige:

  • At opnå fuld fordel af integreret IKT og skabe en digitaliseret produktionsindustri i Europa
  • Hertil hører at fokusere skarpt på efterspørgslen af den nye industrimedarbejder. Vi skal have forberedt vores arbejdsstyrke på massive forandringer, og dækket hullerne i medarbejdernes kompetencer.

Disse fokusområder er samtidig midler til at anvendelse og udbredelse af robotteknologi kan nå ud til de mange SMV'er i Europa.

Fremtidens industrimedarbejder

I tråd med den europæiske dagsorden for producerende virksomheder offentliggjorde Mandag Morgen for nylig deres analyse af den fremtidige industrimedarbejders kompetenceprofil.

- Der er ingen tvivl om at re-industrialiseringen af Europa og 'Danmark som produktionsland' også kommer til at afhænge af, om vi kan mobilisere de danske ufaglærte til fremtidens krav til medarbejdere i den digitale og automatiserede fremstillingsindustri. Den gruppe af omtrent 1 mio. erfarne men ufaglærte medarbejdere, man kunne kalde 'de tillærte', er uden tvivl en samfundsudfordring, men da også en kæmpe ressource. Kan vi bidrage til at geare denne gruppe af medarbejdere til fremtidens industri, har vi gjort alle en tjeneste, også de SMV'er, der skal håndtere fremtidens automations- og robotteknologi, udtaler formand i RoboCluster, Tom Togsverd.

- Vi har god føling med hele den uddannelsesmæssige fødekæde, efterspørgslen og manglen på tekniske medarbejdere, og vil arbejde ihærdigt for at kompetencekravene bliver mødt i den danske arbejdsstyrke, tilføjer Tom Togsverd.

Netop nu arbejder RoboCluster på at samle de uddannelsesinstitutioner, der i Danmark former og uddanner produktionsindustriens medarbejdere, så vi i fællesskab kan arbejde på at møde fremtidens krav til industrimedarbejderens kompetencer.

Digital is at the heart of all innovation

Fortsættelsen af det paneuropæiske I4MS-initiativ, hvor RoboCluster gennem de sidste to år har været en medspiller, bliver derfor at understøtte digitale 'innovation hubs' i hele Europa for derved at styrke udbredelsen af avanceret digital teknologi til producerende virksomheder og deres arbejdsstyrke.

EU investerer dermed strategisk i en 2020 'Digital Agenda for Europe', hvor produktion, serviceydelser, udbredelser af 'systems of systems' = lokale internet = Internet of Things, hvor alle avancerede dele af en produktion kobles op i ét fleksibelt digitalt system.

Mantraet Digital is at the heart of all innovation kommer ifølge Khalil Rouhana, og med ham flere, til at ændre europæiske virksomheders forretningsmodeller, og bliver vejen frem for europæiske produktionsvirksomheders konkurrencedygtighed.

Yderligere information

Læs mere om EU's digitale dagsorden HER.

Læs Mandag Morgens analyse 'Fremtidens industriarbejdere skal være it-nørder med sprogøre' HER.

Læs mere om I4MS HER.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere