• Danish
  • English

Seneste nyheder

Ansøg om midler til laserbaseret teknologi

23-01-2015
Virksomheder, der bruger eller udvikler laserteknologi, kan nu ansøge om midler til afprøvning af nye laserteknologier igennem APPOLO-projektets åbne call. Her er der rig mulighed for at arbejde sammen med nogle af de bedste europæiske aktører på området.

APPOLO-projektet (Hub of Application Laboratories for Equipment Assessment in Laser Based Manufacturing), der kører i regi af EU's 7. rammeprogram, åbnede 12. januar et call, hvor projektets konsortium inviterer nye partnere ind i projektet med udgangspunkt i afprøvning og validering af nye laser-baserede teknologier baseret på ultrakorte impulser (sub-ns) til fremstillingsindustrien.

Der er afsat i alt 1.200.000 Euro til de omkring seks delprojekter, der vil blive udvalgt til at køre i perioden 1. juli 2015 - 31. august 2017. Afprøvningen af de nye laserbaserede teknologier vil ske i tæt samarbejde med både leverandører, slutbrugere og de laboratorier, der er tilknyttet APPOLO HUB, som er et virtuelt mødested for alle virksomheder, forskningsenheder m.fl., der har interesser inden for laser-(mikro)bearbejdning.

Seks forsknings- og udviklingscentre med speciale i laserteknologi er tilknyttet HUB'en, hvor målet er at fremme samarbejde og videndeling mellem fabrikanter, leverandører og slutbrugere for på den måde at skabe løsninger så tæt på markedet som muligt. Og med god grund for brugen af laserbaserede teknologier til fremstillingsindustrien kan give europæiske virksomheder nye muligheder i den internationale konkurrence.

APPOLO-projektet er en del af projektet I4MS (ICT for Manufacturing SMEs), der skal være med til at formidle resultaterne fra ni EU-projekter. Projekterne støtter alle op omkring IKT til små- og mellemstore fremstillingsvirksomheder inden for områder som high performance computing, laserteknologi og robotteknologi. Innovationsnetværket RoboCluster er partner i I4MS, og formidler derfor viden om intelligente systemer og sensorteknologier til netværkets deltagere og andre interesserede.

- Vi er med i den her slags projekter for at linke vores medlemmer til internationale videncentre og for at sikre, at vores deltagere kan få de rette kompetencer - ikke bare i Danmark, men også internationalt. Selvom laserteknologi er en niche inden for robotter og automation, håber jeg, at nogle af deltagerne vil finde det attraktivt at deltage i APPOLO, udtaler Bjarke Nielsen, Cluster Manager i Innovationsnetværket RoboCluster.

Vil du vide mere?

Der er ansøgningsfrist den 18. marts kl. 17.00 CET. Læs mere om APPOLO og ansøgningsprocessen HER.

Den 27. januar og den 17. februar er der mulighed for at høre mere om projektet ved to webinarer. Du kan tilmelde sig HER.

Derudover kan du følge APPOLO via I4MS' Linkedin-gruppe. Der vil løbende blive lagt information ud om call'et HER.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere