• Danish
  • English

Der gemmer sig et stort marked og et nyt eksporteventyr i affaldet

Der gemmer sig et stort marked og et nyt eksporteventyr i affaldet

28-05-2015
Den 13. maj afholdt DAKOFA og RoboCluster et fælles seminar om bedre udnyttelse af værdierne i elektronikaffald ved hjælp af avanceret teknologi

Seminaret fokuserede på elektronikaffald, men udfordringen 20150528_Wastemed avanceret sortering går på tværs af affaldskilder. Samtidig stiger efterspørgslen på nye teknologiløsninger i takt med, at prisen på genanvendelige materialer stiger. Derfor er der også en god business case på vej for investorer i eksempelvis avanceret sorteringsteknologi inden for andre affaldskilder end elektronikaffald.

- For at lede teknologiudviklere og fremtidige aftagere sammen ind i denne dagsorden og for at etablere forbindelser for kommende udviklingssamarbejder arrangerede vi dette seminar for de to netværks fælles interessenter, udtaler Bjarke Nielsen, Cluster Manager, Innovationsnetværket RoboCluster.

DAKOFA og RoboCluster har det sidste halve år arbejdet på i fællesskab at tydeliggøre fremtidens ramme for udvikling og den stadigt stigende efterspørgsel på avanceret til teknologi til affaldssektoren. I Danmark afventer teknologiudviklere og affaldssektoren derfor udmøntningen af ressourcestrategien, 'Danmark uden Affald', som regeringen præsenterede i 2014. Der er en klar forventning om, at der med denne udmøntning tydeliggøres nye rammestrukturer for affaldssektoren, og at puljer for udvikling af tilpasset teknologi nedsættes.

- Opfølgningen på seminaret bliver en studietur til Holland i august. Turen vil give DAKOFA og RoboClusters medlemmer en viden om, hvordan Holland sorterer affald med avanceret teknologi, og dermed kridte banen op for de danske teknologiudviklere, lyder det fra Bjarke Nielsen.

Det netop afholdte arrangement og den kommende studietur til Holland er fra DAKOFA og RoboClusters side sat i værk for at modne fremtidens relevante aktører til de forandringer og udviklingssamarbejder, der i udmøntningen af strategien vil definere fremtidens affaldssektor i Danmark. Men også for at vise et endnu større forretningspotentiale, hvor eksport af intelligente løsninger og knowhow kan blive en ny pioneer industry.

Læs mere om seminaret HER og om studieturen til Holland HER.

På World Waste Managements hjemmeside HER kan du læse mere om affaldssorteringen i Holland.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere