• Danish
  • English

Gibotech satser på hospitalerne

Gibotech satser på hospitalerne

23-02-2015
Efter flere års erfaring med teknologi til sundhedssektoren skærper Gibotech nu indsatsen for automatisering inden for hospitalsbranchen med det nye brand GIBOCARE

Med opførelsen af nye 'supersygehuse' bliver der skabt et marked for effektiv og nem logistik og infrastruktur inden for hospitalsbranchen. Oprettelsen af GIBOCARE gør det muligt at fokusere 100 % på hospitalsbranchen og de udfordringer og regulativer, der skal tages hensyn til i denne branche, og dermed levere den bedst mulige løsning.

- Med denne ændring øger vi fokus på hospitalsbranchen og bygger samtidigt videre på de eksisterende værdier og kompetencer som Gibotech allerede indeholder, udtaler Henrik Anker, adm. direktør, Gibotech.

Med oprettelsen af GIBOCARE sættes der yderligere fokus på hospitalsbranchen, der dog ikke er et nyt marked for Gibotech. Tidligere projekter inkluderer blandt andet Den Fuldautomatiske Sterilcentral på Gentofte Sygehus samt blodprøvesorteringsrobotten 'Gibosort', der er ved at blive fremstillet til Nordsjællands Hospital i Hillerød.

- Oprettelsen af GIBOCARE har været længe undervejs, og vi har allerede en enorm erfaring inden for automatisering i hospitalsbranchen. Med vores tidligere projekter har vi bevist, at vi sagtens kan håndtere større opgaver, og vores akkumulerede viden inden for hospitalsbranchen vil fortsat være et enormt aktiv i GIBOCARE, tilføjer Henrik Anker begejstret.

Ved en workshop tilbage i 2011 satte RoboCluster fokus på sterilcentralernes udfordringer med tunge løft og ensidigt gentagen arbejde. Udover personale fra sterilcentralerne var også virksomheder med fokus på robot- og automation i industrien inviteret, og her var Gibotech også at finde.

Det stod hurtigt klart for Gibotech, at der lå et uopdyrket og interessant marked i sterilcentralerne, og Conny Heidtmann, projektleder i RoboCluster, var derefter med til at ansøge om midler til projekt DEFU STEPP - Den Fuldautomatiske Sterilcentral. Conny Heidtmann er glad for, at virksomheder som blandt andre Gibotech er med til at udvikle løsninger, der sikrer et bedre arbejdsmiljø for personalet i sterilcentralerne. Projektet overgik efterfølgende til Welfare Tech og Institut for Teknologi og Innovation på Syddansk Universitet.

Hospitalsløsning til Herlev Hospital

Foruden de eksisterende GIBOCARE-løsninger, har Gibotech i begyndelsen af januar 2015 modtaget en stor ordre fra Herlev Hospital, hvor der sidst på året skal leveres et automatisk varemodtagelsesanlæg. Dette anlæg bliver en central del af moderniseringen af Herlev Hospital, og vil kunne modtage op til 1500 vogne pr. døgn. Varemodtagelsen vil være tilgængelig 24 timer i døgnet.

Kontaktperson
Henrik AnkerHenrik Anker

Adm. direktør

Gibotech A/S

+45 6595 8262

LOADEMAIL[ha]DOMAIN[gibotech.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere