• Danish
  • English

Hvorfor er den 4. industrielle revolution vigtig for dig

Hvorfor er den 4. industrielle revolution vigtig for dig?

28-01-2015
En ny industriel revolution er på vej, som er blevet døbt den 4. industrielle revolution. Frank Faurholt, formand for Dansk Automationsselskab (DAu), giver her et kort indblik i, hvor vi er på vej hen

Den 4. industrielle revolution skal ses i lyset af, at vi står ansigt til ansigt med nye udfordringer, der kræver at vi begynder at tænke produktudvikling og produktion på en helt ny måde - og hermed også automation og robotteknologi.

- Ny teknologi, der ikke understøtter en business case, giver ingen kommerciel mening. Det er derfor nødvendigt at forstå de business drivers, der er med til at forme vores verden og dermed vores produktudvikling, produktions- og automationsteknologier. Seneste business driver er, at forbrugerne nu ønsker individuelle produkter samtidig med at omkostningspresset gør, at vi skal masseproducere, lyder det fra Frank Faurholt, formand i DAu.

Der tales ofte om Industry 4.0, The Internet of Things (IoT), Smart Factory, Big Data og Cyber-Physical Systems. Alle er begreber, der bekræfter os i, at tingene nu ændrer sig hurtigt inden for vores interesseområde, og at vi alle skal gøre en ekstra indsats for at kunne følge med.

- Fleksibilitet og datatransparens er to af nøgleordene i fremtidens produktionsteknologier. Via integrerede systemer skal vi sikre, at alle relevante informationer er tilgængelige, afhængig af tid og sted. Kun derved kan produktionsapparatet lynhurtigt reagere på kundernes behov og bestillinger, udtaler Frank Faurholt.

Den 4. industrielle revolution skaber altså et øget behov for at se en tættere teknologisk sammenhæng mellem produktion og automation. En sammenhæng, hvor robotteknologi, industriel it og "klassisk PLC-automation" indgår i et samlet system. Med dette fokus, skaber det stor værdi og sammenhæng, at DAu indgår som partner i Innovationsnetværket RoboCluster.

Fakta om DAu

DAu er et fagligt netværk, der arbejder for at samle og formidle viden om automatisering og industriel it. DAu formidler viden til en bred kreds af interessenter og udvider løbende deres aktiviteter på eksempelvis de sociale medier. Du kan læse mere om DAu og den 4. industrielle revolution via nedenstående links.

Kontaktperson
Frank FaurholtFrank Faurholt

Formand for Dansk Automationsselskab (DAu)

+45 3052 6415

LOADEMAIL[frank.faurholt]DOMAIN[siemens.com]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere