• Danish
  • English

Nyt projekt om mobile logistikrobotter til mejerierne

Nyt projekt om mobile logistikrobotter til mejerierne

28-05-2015
En mobil logistikrobot hjælper en mejerimedarbejder med at sammensætte kundens ordre. Den bevæger sig ud og ind mellem forskellige pluk-lokationer, mens den trækker en stor tung rullevogn med mælkeprodukter

20150528_MobileLogistikRobotterDet er det scenarie, man har sat sig for at afprøve i et nyt proof-of-concept projekt, der kører i regi af Innovationsnetværket RoboCluster.  Projektets formål er at sænke indgangsbarriererne for de mobile logistikrobotters indtog i de danske virksomheder med udgangspunkt i en helt konkret problemstilling hos Arla i Slagelse.

- Vi forventer at afprøve en nyere udgave af en allerede kendt teknologi, som er billigere og mere fleksibel. Vi har tidligere kørt lignende tests forskellige steder hos Arla, og betragter det egentlig som en form for grundforskning inden for området, lyder det fra Jens Christian Neimann-Platz, projektleder hos Arla Foods.

Hos Arla har man dokumenteret, at mellem 30 og 50 procent af personalets tid går med ikke-værdiskabende transportaktivitet, hvor personalet går mellem forskellige pluk-lokationer for at sammensætte ordrer til kunderne. Det er en tung proces - både hvad angår tid og kræfter.
Ved at anvende en mobil logistikrobot til at transportere de rullepaller, der bruges til de manuelle pluk, rundt mellem pluk-lokationerne, er der potentiale til at reducere spildtiden.

- Hvis vi opnår gode resultater, er potentialet stort, fordi de mobile logistikrobotter vil kunne benyttes flere steder i vores produktion, tilføjer Jens Christian Neimann-Platz.

Udover Arla Foods deltager også Mobile Industrial Robots, der blandt andet stiller deres MiR100 platform til rådighed, DTU og Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut i projektet.

I de seneste år har AGV-teknologien været i rivende udvikling, og der er kommet en ny generation af AGV'er på markedet, der er kendetegnede ved en høj grad af fleksibilitet i kørselsmønstre, let integration i eksisterende produktioner med lave eller ingen ændringer i produktionsmiljøet og sikker interaktion med mennesker.  

- Ved at analysere den nuværende proces på mejeriet og på kvalificeret vis sandsynligøre en effektivisering ved brug af en mobil logistikrobot vil vi med projektet vise vejen for, hvordan danske virksomheder kan komme i gang med at effektivisere deres produktion, udtaler Thomas Madsen Almdal, konsulent ved Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut, der er projektleder på projektet.

Læs mere om projektet HER.

Den 18. juni afholder Innovationsnetværket RoboCluster og MADE (Manufacturing Academy of Denmark) konferencen 'Mobile robotter i produktionsindustri - i dag, i morgen og i fremtiden'. Læs mere om den spændende konference HER.

Kontaktperson
Thomas Madsen AlmdalThomas Madsen Almdal

Konsulent, Center for Robotteknologi

Teknologisk Institut

+45 7220 1555

LOADEMAIL[thal]DOMAIN[teknologisk.dk ]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere