• Danish
  • English

Produktionspanelet: Robotter er vigtige for fremtidens produktion

Produktionspanelet: Robotter er vigtige for fremtidens produktion

28-05-2015
Regeringens Produktionspanel præsenterede onsdag den 13. maj sin længe ventede rapport, som RoboClusters deltagere og samarbejdspartnere har god grund til at hilse velkommen

Produktionspanelet blev i oktober 2014 sat i verden for at finde ud af, hvordan vi sikrer, fastholder og eventuelt også øger antallet af 20150528_Produktionspaneletindustrijobs i Danmark. I visionen for panelet hedder det blandt andet, at: "Moderne produktionsvirksomheder og produktionsjob har stor indtjeningskraft", og: "Med nye teknologiske muligheder og med øget anvendelse af robotter i samspil med dygtige medarbejdere har vi mulighed for at sætte barren højere og dermed være endnu mere ambitiøse".

Produktionspanelets rapport indeholder en række anbefalinger til at fremme Danmark som produktionsland, og udover forbedrede rammebetingelser for produktion i Danmark foreslår panelet, med koncernchef i Danfoss A/S Niels B. Christiansen i spidsen, blandt andet:

  • At det gøres mere attraktivt for SMV'er at investere i viden og produktionsteknologi 
  • At styrke forskning og udvikling af avanceret produktion, herunder udbredelse af automatisering og digitalisering 
  • At uddannelser inden for blandt andet teknik og naturvidenskab skal fremmes for at give verdens bedste produktionsmedarbejdere.

- Fra RoboClusters side bakker vi 100 % op om produktionspanelets anbefalinger, som vil bidrage til at styrke produktion i Danmark samt at få udviklet ny produktionsteknologi - også på robot-området, udtaler RoboClusters bestyrelsesformand, Tom Togsverd, underdirektør i DI.

Produktionspanelet understreger helt overordnet vigtigheden af produktion i Danmark, og fremhæver at evnen til at udnytte nye teknologier og udvikle samspillet mellem mennesker og avanceret produktionsteknologi er afgørende, hvis Danmark også fremover skal være et konkurrencedygtigt produktionsland.

- Vi vil gøre vores til, at panelets visioner kan blive ført ud i livet gennem udbredelse af robotter til stadig nye områder samt bidrage til at robotteknologien udvikles yderligere, for eksempel ved at indbygge kunstig intelligens og flere datadrevne anvendelser, lyder det fra Tom Togsverd.

Læs rapporten HER.

Se pressemeddelelsen fra Erhvervs- og Vækstministeriet HER.

Kontaktperson
Tom TogsverdTom Togsverd

Bestyrelsesformand

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 3377 3343

LOADEMAIL[tto]DOMAIN[di.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere