• Danish
  • English

Professionel speeddating åbner muligheder på europæisk plan

Professionel speeddating åbner muligheder på europæisk plan

11-01-2015
London dannede i december rammen om EuRoC’s Brokerage Workshop, hvor Center for Robotteknologi fra Teknologisk Institut deltog. Her var der professionel speeddating på programmet for deltagere fra blandt andet Spanien, Tyskland, Schweiz, Italien, Storbritannien og Danmark

EU-projektet, EuRoC (European Robotics Challenges), der startede i 2014, inviterer i løbet af projektperioden nye projektpartnere ind via en trefaset konkurrence, hvor deltagerne skal løse nogle bestemte udfordringer inden for robotteknologi til fremstillingsindustrien, blandt andet Challenge 1: 'Interactive Manufacturing Cell', som Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut deltager i.

22 use cases blev præsenteret ved EuRoCs Brokerage Workshop, hvor deltagerne - både slutbrugere, teknologiudviklere, systemintegratorer og forskningsenheder - skulle finde konsortiepartnere til de delprojekter, der skal skydes i gang i 2. fase af konkurrencen. Ved workshoppen blev der derfor både delt oplæg, videoer og afholdt møder ved en form for professionel speeddating.20150128_Professionel_speeddating_EuRoC

- Fordelene ved den her måde at teame op er, at graden af innovation bliver større fordi man begynder at snakke med nogle helt nye samarbejdspartnere. I almindelige EU-projekter er der ofte en tendens til at man etablerer samarbejde med nogle, man allerede kender i forvejen. Vi fik netværket med både virksomheder og teknologiudviklede på en ny og meget spændende måde, lyder det fra Søren Peter Johansen, faglig leder hos Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut.

Vigtigt for virksomheder med initiativer som EuRoC

Teknologisk Institut deltager i EuRoC for dels at være med til at udvikle teknologi direkte til virksomhederne, dels for at udvide deres netværk i forhold til andre projekter, hvor de har brug for samarbejdspartnere. Det blev da også til 15 møder med potentielle partnere og tilbud om at deltage i fem konsortier.

- Hvis virksomhederne vil overleve, er de nødt til at øge deres produktivitet, for det gør alle deres konkurrenter. EuRoCs konkurrence er en af de måder hvorpå, virksomhederne kan få kendskab til nye teknologier og få kendskab til de partnere, der kan hjælpe dem med at øge deres produktivitet ved hjælp af teknologi, lyder det fra Søren Peter Johansen.

I alt 11 teams har kvalificeret sig, og er i gang med at skrive den 15-siders ansøgning, der kan bringe dem videre til 2. fase af konkurrencen. Virksomheden VOLA A/S deltager i konkurrencen sammen med Teknologisk Institut samt en tysk systemintegrator, der ligeledes havde meldt sig til konkurrencen. VOLA A/S benytter allerede robotteknologi og automation i forbindelse med udformningen af armaturer til køkken og bad, og deltager nu i EuRoC for at sikre sig viden om de nyeste produktionsteknologier. I modsætning til almindelige EU-ansøgninger, hvor chancen for at gå igennem er på 10 %, så er chancen noget højere her, hvor 45 % går videre til 2. fase af konkurrencen.

Søren Peter Johansen er så begejstret for EuRoCs koncept, at han allerede er begyndt at tænke på mulighederne for at afholde en lignende konkurrence på dansk jord. Her vil slutbrugere, leverandører, integratorer og andre inden for branchen kunne få erfaring med konceptet, inden de eventuelt kaster sig ud i europæiske samarbejdsprojekter.

Mødested for virksomheder med interesse for IKT

I4MS-initiativet (ICT for Manufacturing SMEs), understøtter de europæiske SMV´ers muligheder for at skifte gear i deres produktion, og opnå nye konkurrencemuligheder og markeder igennem informations- og kommunikationsteknologi (IKT). Så hvis du også har lyst til at lege med de bedste inden for branchen, kan du benytte dig af I4MS' 'Brokerage Area', som er et tilbud til virksomheder og andre, der leder efter samarbejdspartnere på tværs af Europas grænser.
Læs mere om I4MS' 'Brokerage Area' HER.

EuRoC er ét af de syv projekter, der er tilknyttet I4MS, som Innovationsnetværket RoboCluster er partner i. Læs mere om I4MS HER og om EuRoC HER.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere