• Danish
  • English

Sverige gav både ny viden og kontakter

Sverige gav både ny viden og kontakter

23-10-2015
28 deltagere fra de to netværk Produktion i Danmark og RoboCluster tog turen til Göteborg for at få ny viden om lasersvejsesystemer og automatisering

Netværksturen fra den 1. - 2. oktober bød på to virksomhedsbesøg hos Permanova Lasersystems AB, der producerer lasersvejsesystemer, og hos bilfabrikanten Volvo Car Cooperation, der jo i stor stil benytter sig af både lasersvejsesystemer og automatisering i deres produktion.

20151023_Volvo2Hos Permanova Lasersystems AB, der producerer lasersvejseudstyr til blandt andre Volvo og Alfa Laval, fik turens deltagere indblik i den nyeste lasersvejseteknologi.  Virksomheden har 200 installationer placeret over hele kloden med Volvo som en af de vigtigste kunder siden 2013, og der blev derfor givet mange gode eksempler på den praktiske anvendelse af automatiserede lasersvejsesystemer.

- Turen til Permanova var meget givende. De laver mange specielle løsninger, og jeg har derfor allerede rettet henvendelse til dem angående en opgave, hvor jeg har brug for noget vidensdeling,udtaler Per Øland, koordinator i Rolltech, der producerer profiler til glasindustrien.

Den nystartede virksomhed, CorePath Robotics, der udspringer af miljøet omkring RoboCluster, var også med på turen, og de fik flere gode input med hjem fra turen.

- Ud over en solid faglig introduktion til lasersvejsning og dets applikation, har vi fået sat ansigt på et bredt netværk, som indeholder kompetencer og behov, der er yderst relevante for CorePath Robotics, udtaler Jimmy Alison Jørgensen, direktør i CorePath Robotics.

Kaffe og networking på lange gange

Hos Volvo Car Cooperation, som er arbejdsplads for omkring 6.000 medarbejdere, der er med til at producere 157.000 biler årligt, fik deltagerne nogle spændende præsentationer krydret med en fremvisning af Volvos fabrikker i en laserscannet version. Og så blev der ellers udvekslet viden og visitkort over kaffen i de tre kilometer lange gange i Volvos produktionsanlæg.

- Som højteknologisk start-up var det fantastisk at kunne pitche vores produktideer til både eksperter fra Teknologisk Institut og Force Technologies, men også robotintegratorer og slutbrugere. Vi har fået bekræftet et behov, og vi har fået værdifuld feedback på vores produkter, udtaler Jimmy Alison Jørgensen, direktør i CorePath Robotics.

Både videninstitutioner, virksomheder og netværk var repræsenteret på turen, og det var med til at skabe en god synergi på tværs af fagområder. Netværksturen blev rundet af med et besøg på Volvo Museum, som var fyldt med smukke gamle biler, en Volvo i Lego og et enkelt jagerfly.

Kontaktperson
Mette KlausenMette Klausen

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 6550 8211

LOADEMAIL[mette.klausen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere