• Danish
  • English

Arla afprøver mobil robot på mejeri

Arla afprøver mobil robot på mejeri

02-02-2016
Syv kilometer i skoene og fem ton i armene. Sådan ser en typisk arbejdsdag ud for en Arla-medarbejder på deres mejeri i Slagelse, der hver dag går og plukker alt fra skyr til skummetmælk. Fremtiden kan dog se mindre nedslidende ud takket være fleksible mobile logistikrobotter.

Teknologisk Institut, MiR, DTU og RoboCluster har i samarbejde med Arla netop afsluttet et 'proof of concept'-projekt, som gennem et halvt år har testet teknologien og business casen i at indsætte små, mobile robotter til at aflaste de mange tunge skub.

- Vi har nogle manuelle bevægelser, hvor medarbejdere går og trækker rundt på bure, som vi så plukker varer i, og en væsentlig del af deres arbejdsgang er 'bare' at transportere de her bure. Så hvis vi på en eller anden måde kan automatisere det, så vil vi jo både få en bedre, mindre nedslidende arbejdsdag for medarbejderen og samtidig kunne hente en optimeringsgevinst, siger projektleder Jens Christian Neimann-Platz fra Arla Foods.

Ny generation af mobile robotter

Arla har med projektet fået øjnene op for potentialet i den nye generation af mobile robotter.

- MiR-robotten er nem at sætte på jorden og få til at køre. Med en tablet på det trådløse netværk kan robotten indlære sit eget kort, hvorpå man kan udpege nogle lokationer, som robotten skal køre imellem, siger Jens Christian Neimann-Platz.

Robottens avancerede sensorer og software gør den desuden i stand til at navigere uden om mennesker og andre bevægelige forhindringer.

- Det gør, at man kan tænke løsningen ind virkelig mange forskellige steder, fastslår Jens Christian Neimann-Platz.

Arbejde forude

Der er stadig tekniske udfordringer, som skal afklares, før en færdig løsning kan implementeres, men robotterne har med projektet taget et skridt nærmere mejerierne.

- Vi er alle blevet klogere - på robotteknologien, domænet, begrænsningerne og potentialet, siger servicerobotkonsulent Thomas Madsen Almdal fra Teknologisk Institut.

I videoen HER kan du komme inden for i kulden og se MiR-robotten udfolde sit potentiale på Arlas mejeri i Slagelse.

Læs mere om projektet HER.

Kontaktperson
Lars DalgaardLars Dalgaard

Teamleder

Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut

+45 7220 3983

LOADEMAIL[ldd]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere