• Danish
  • English

En klynge, der virker

En klynge, der virker

28-04-2016
Erhvervsjournalisten Carsten Steno har netop udgivet en bog om den fynske robotklynge, hvor blandt andre RoboCluster bliver fremhævet som en af de centrale faktorer for klyngens udvikling

20160428_KlyngeFyn er blevet centrum for udvikling af robotteknologi.  Den fynske robotklynge består af forsknings- og uddannelsesinstitutioner, som besidder en dyb viden om automation, og af mere end 80 virksomheder, hvor automation er omdrejningspunktet for deres forretning. Klyngen beskæftiger over 2.300 personer - mange af dem højtuddannede - og ventes at vokse dramatisk i de kommende år.

Et afgørende gennembrud for robotklyngen kom med den stærke globale salgsvækst hos klyngens flagskib, Universal Robots, der i 2015 blev solgt til amerikanske Teradyne for to mia. kr.  Salget gjorde robotmiljøet kendt langt uden for Danmarks grænser. Og på europæisk plan fremstår Odense i dag som et kraftcenter inden for automation.

Men hvordan gik det til, at Fyn blev centrum for robotudvikling. Og hvad er den erhvervspolitiske lære af den historie. Det beskriver Carsten Steno, en af Damarks mest erfarne erhvervsjournalister, i en ny bog, En klynge, der virker, med undertitlen Universal Robots og det fynske robotmiljø 1986-2016.

Bogen kortlægger det miljø, der har muliggjort udviklingen af klyngen af robotvirksomheder på Fyn, og peger blandt andet på etableringen af RoboCluster som en af de centrale faktorer for den udvikling. Den nye bog blev lanceret ved en reception hos Universal Robots fredag den 15. april.

Se indslag fra TV2 Fyns dækning af boglanceringen hos Universal Robots HER.

Læs mere om Carsten Steno HER.

Kontaktperson
Mette KlausenMette Klausen

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 6550 8211

LOADEMAIL[mette.klausen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere