• Danish
  • English

Flere EU-midler til robotter, automation og droner

Flere EU-midler til robotter, automation og droner

30-05-2016
RoboCluster har sammen med fire vidensinstitutioner og et andet netværk fået 1,5 millioner kroner til at gøre virksomheder og forskere endnu bedre til at samarbejde om at hente EU-midler hjem til Danmark.

Formålet med projektet er at intensivere forskningsinstitutioners og virksomheders deltagelse og samarbejde i større Horizon 2020-projekter inden for robotter, automation og droner. Målet er, at projektets deltagere opbygger viden og netværk, som så skal munde ud i ni ansøgninger til EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020.

Den indsats bliver støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet der har afsat i alt 11,5 millioner kroner i puljen Horizon2020-NET til at oprette nye netværk, der skal gøre virksomheder og forskningsinstitutioner bedre til at samarbejde om at få del i EU-pengene.

- RoboCluster har ansøgt den nye pulje, så vi kan bidrage til, at danske virksomheder i fremtiden kan blive endnu bedre til at lave ansøgninger, og dermed skaffe flere forskningsmidler hjem fra EU. Deltagelse i EU-projekter gavner nemlig de danske virksomheder, fordi de får både ny viden, kompetencer og et internationalt netværk, siger Bjarke Falk Nielsen, Cluster Manager i RoboCluster.

Vi kan blive endnu bedre

Danmark er allerede god til at hente penge hjem fra Horizon 2020, hvor 550 milliarder kroner skal uddeles frem mod 2020. To gange om året opgør Styrelsen for Forskning og Innovation Danmarks hjemtag af midler. De seneste tal er netop blevet offentliggjort, og viser blandt andet, at der siden rammeprogrammets opstart i 2014 er blevet uddelt 43 bevillinger til projekter inden for informations- og kommunikationsteknologi, som robot- og droneteknologi blandt andet hører ind under. Læs mere HER.

For at skubbe det tal i vejret vil man i projektet her udbrede viden om kald, muligheder og fordele ved projekter under Horizon 2020-programmet. Derudover vil man forbinde danske aktører med relevante europæiske aktører.

- Vi deltager i projektet her, fordi vi vil hjælpe vores virksomheder til at tænke langsigtet i forhold til forskning og innovation inden for droneteknologi, som stadig er i sin spæde opstart, lyder det fra Michael Larsen, daglig leder af industrinetværket UAS Denmark.

Udover industrinetværket UAS Denmark deltager også Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet i projektet.

Hvis din virksomhed har nogle konkrete interesser i forhold til Horizon 2020, er du velkommen til at kontakte Cluster Manager Bjarke Falk Nielsen på e-mail [email protected].

Kontaktperson
Bjarke Falk NielsenBjarke Falk Nielsen

Cluster Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere