• Danish
  • English

Nyt innovationstilbud til virksomheder i Region Syddanmark

Nyt innovationstilbud til virksomheder i Region Syddanmark

05-04-2016
Innovationsprogrammet, AutomationsBoost, tilbyder nu finansiering af udviklingstimer til nye innovationsprojekter inden for robot- og automationsteknologi. Næste frist for ansøgninger er den 17. maj

Med AutomationsBoost tilbyder RoboCluster og Væksthus Syddanmark et målrettet innovationsprogram, som har til formål at skabe automatiseringsløsninger og - produkter, der er tæt på at være klar til kommercialisering og salg. Det skal ske gennem en række innovationssamarbejder mellem små- og mellemstore virksomheder med et automatiseringsbehov, leverandører af automatiseringsløsninger i Region Syddanmark og vidensinstitutioner. Innovationsprogrammet skal således være med til at fremme innovationen i de små- og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark.

- Helt konkret forventer vi, at mindst 20 private virksomheder indgår i projektets innovationssamarbejder, hvilket vil medføre en samlet privat investering i forskning og innovation på 13 mio. kr. Derudover vil minimum fem virksomheder igennem projektet udvikle nye produkter eller introducere produkter til nye markeder. Projektets udviklings- og testfaser vil resultere i mindst ni nye automatiseringsprodukter, udtaler Lars Kristensen, projektleder fra Væksthus Syddanmark.

12 innovationssamarbejder bliver skudt i gang
Kravene til et innovationssamarbejde er, at der deltager mindst tre små- og mellemstore virksomheder, hvoraf en er leverandør af automatiseringsløsninger og derudover mindst en vidensinstitution. I innovationsprocessen vil der blive gennemført dels udviklingsfaser og dels testfaser, som sikrer, at produkter og løsninger lever op til kravene om enten at være prototypetestet i laboratorium eller hos en virksomhed.

RoboCluster er projektleder på den teknologiske del af AutomationsBoost, og skal sikre, at de igangsatte projekter gennem projektperioden har tilstrækkelige fremdrift. Derudover har RoboCluster formandsposten i bevillingsudvalget, og skal her være med at kvalitetssikre de indkomne projektansøgninger.

- Vi starter 12 innovationssamarbejder op, hvor innovationen vil være rettet mod automatiseringsløsninger med et stort generisk potentiale. Løsningerne skal efter innovationsprogrammets afslutning kunne sælges til flere virksomheder som en form for standardløsning, udtaler Per F. Gøse, projektleder i RoboCluster.

Som deltager i AutomationsBoost kan virksomheder få 50 % medfinansiering af lønomkostningerne i forbindelse med udvikling af produkter og løsninger inden for robot- og automationsteknologi.

Bred partnerkreds står klar til at hjælpe i ansøgningsprocessen
RoboCluster og Væksthus Syddanmark arbejder i AutomationsBoost sammen med partnerne Teknologisk Institut, Mads Clausen Instituttet og Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet, Sønderborg Vækstråd, Trekantområdet Danmark og Udvikling Fyn.

Tre konsulenter fra henholdsvis Sønderborg Vækstråd, Udvikling Fyn og Trekantområdet Danmark står klar til at hjælpe virksomhederne igennem både kvalificering af idéerne og selve ansøgningsprocessen.

Der er ansøgningsfrist den 17. maj. Læs mere om innovationstilbuddet og betingelserne HER.

Vil du høre mere om AutomationsBoost, er du velkommen til at kontakte projektleder i RoboCluster, Per F. Gøse, på tlf.: 6550 7387 eller e-mail: [email protected].

AutomationsBoost er støttet af Den Europæiske Regionalfond og Syddansk Vækstforum, og løber i perioden 2016-2019. Læs mere om projektet HER.

Kontaktperson
Per F. GøsePer F. Gøse

Projektleder

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 6550 7387

LOADEMAIL[pfg]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere