• Danish
  • English

Nyt robotpartnerskab klar med en stor pose konsulenttimer til idérige virksomheder

Nyt robotpartnerskab klar med en stor pose konsulenttimer til idérige virksomheder

10-03-2016
Du har en god idé til et nyt robotprodukt til markedet eller en automationsløsning i din produktion, men du mangler viden, netværk og finansiering. Nyt EU-finansieret robotpartnerskab står nu klar til at hjælpe og kalder alle nysgerrige danske virksomheder

Fire GTS-institutter på tværs af Europa - med danske Teknologisk Institut i spidsen - er gået sammen om at tilbyde højt kvalificeret konsulentbistand til virksomheder, som ønsker enten at udnytte robotteknologi i deres produktion eller udvikle ny robotteknologi til markedet. Uden omkostninger for virksomhederne. Initiativet har de kaldt ROBOTT-NET.

- Alle med en konkret idé, udfordring eller udviklingsprojekt relateret til industriel robotteknologi eller servicerobotter kan søge om støtte i ROBOTT-NET. Store fremstillingsvirksomheder, garage-startups og alle imellem er kvalificeret, fortæller centerchef og projektkoordinator Kurt Nielsen fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

400 timers sponsoreret konsulentbistand
Hvor kommer pengene fra, tænker den skeptiske produktionschef. De kommer fra Bruxelles, hvorfra EU har store forventninger til dette nye initiativ, der skal styrke den europæiske robotteknologiudvikling og konkurrenceevne for fremstillingsindustrien.

- Denne hjælp handler dog ikke udelukkende om teknologiudvikling - men også om at udvikle et forretningsgrundlag, formidle kontakt til relevante investorer osv. Vi skal hele vejen rundt, så vi kan forbedre produktionen, bringe nye idéer til markedet og øge konkurrenceevnen, siger projektleder Milad Geravand fra det tyske institut Fraunhofer.

ROBOTT-NET kan med støtte fra EU tilbyde omkring 400 timers konsulentbistand til hver af de 64 forskellige virksomheder, som bliver udvalgt til at modtage en såkaldt 'voucher'. Af de 64 virksomheder vil otte senere blive udvalgt til at få videre udviklingsstøtte til en værdi af mere end €150.000 plus 3.500 konsulenttimer fra de fire partnere.

Stærkere viden til danske virksomheder
Ét af projektets overordnede formål er styrke den pulje af robotteknologisk viden, som er til rådighed for de danske virksomheder.

- Initiativet skal kombinere de europæiske kompetencer inden for robotteknologi, så danske virksomheder også kan få gavn af vores tyske, spanske og britiske robotkollegers viden og erfaring, siger Kurt Nielsen, der i samme ombæring henviser til undersøgelser, som dokumenterer, at virksomheder, der investerer tid i udvikling og internationalt samarbejde, har et større overskud end andre virksomheder.

Til at skyde projektet i gang inviterer Teknologisk Institut i Odense alle interesserede til et Open Lab-arrangement onsdag den 11. maj 2016. Man kan her få anledning til at høre mere om sin virksomheds muligheder for at blive en del af ROBOTT-NET samt få et syn for nutidens mest banebrydende industrielle robotteknologier, som bliver udviklet i de danske og europæiske robotlaboratorier.

ROBOTT-NET består af Teknologisk Institut fra Danmark, Fraunhofer IPA fra Tyskland, Tecnalia fra Spanien og MTC fra Storbritannien. Projektet er finansieret af EU.

Kilde: Teknologisk.dk

Kontaktperson
Kurt NielsenKurt Nielsen

Centerchef

Center for Robotteknologi, Teknologisk Institut

+45 7220 2211

LOADEMAIL[kuni]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere