• Danish
  • English

RoboCluster gør status og ser frem til et spændende 2016

RoboCluster gør status og ser frem til et spændende 2016

12-01-2016
For Innovationsnetværket RoboCluster har 2015 været et travlt år med mange spændende arrangementer, vidensrejser, projekter og 70 nye deltagere i netværket. Nu venter nye projektsamarbejder

20151029_Sekretariat2I det forgangne år har RoboCluster slået dørene op til hele 17 arrangementer, der alle har budt på ny viden og inspiration inden for robot- og automationsteknologi. Vi har sammen med RoboClusters medlemmer og samarbejdspartnere besøgt både Sverige, Holland, Tyskland og Frankrig. Derudover har vi budt udenlandske delegationer fra Finland og Japan velkommen til Danmark.

2015 blev også året hvor RoboCluster rykkede ind i spritnye lokaler i Syddansk Universitets (SDU) nye fakultetsbygning i Odense. Vi er derfor tilbage, hvor det hele startede i 2002.

Højdepunkter i 2015
Ét af årets højdepunkter var, da RoboCluster i juni afholdt en konference om mobile logistikrobotter til industrien sammen med MADE. Konferencen samlede omkring 100 deltagere, der gennem førende eksperter inden for området fik indblik i, hvordan mobile robotter bliver brugt i dag, og hvilke anvendelsesmuligheder der er for fremtiden. Budskabet var ikke til at tage fejl af - der er et stort potentiale for de mobile robotter hos både små og store virksomheder.

I oktober afholdt RoboCluster sammen med UAS Denmark en konference om droner og robotter til inspektion. Her fik de omkring 100 deltagere indblik i, hvordan vi i dag - og i fremtiden kan bruge droner og robotter til forskellige inspektionsopgaver. Det kan eksempelvis være i forbindelse med vindmøller, bygningskonstruktioner, landbrug og elforsyningsnet.

Der er et stort potentiale for automatisering i de danske fremstillingsvirksomheder. Derfor deltog RoboCluster i juli i den franske robot event InnoRobo og ved Herning Industrimesse i september med fokus på fleksible robotter til automatiseringsopgaver.

Vi skal genanvende mange flere ressourcer i fremtiden, og det skaber et stort behov for bedre sortering af affald. Derfor gik RoboCluster i 2015 ind i et internationalt samarbejde med den hollandske robotklynge, RoboNED, og DAKOFA, omkring et helt nyt teknologiområde til affaldssortering, der imødekommer den danske ressourcestrategi.  Det kulminerede i august i en studietur til Holland.

2016 byder på..
For RoboCluster vil 2016 i høj grad være præget af opstarten af flere nye projekter. Blandt andet vil vi deltage i projektet Sylab, der indtil udgangen af 2016 skal være med til at sætte fokus på, hvordan robotter og automation kan hjælpe tekstilproduktionen tilbage til Danmark.

2016 bliver også året, hvor vi sætter kurs mod England for at bygge bro mellem danske robotudviklere og slutbrugere og det engelske marked. Vi vil i samarbejde med den britiske ambassade afholde en konference. Derudover vil vi skabe adgang til ny viden igennem et besøg hos den engelske netværksorganisation Manufacturing Technology Centre, MTC.

RoboCluster sekretariatet ønsker alle et rigtig godt nytår - vi glæder os til samarbejdet med jer alle i det kommende år.

Kontaktperson
Bjarke NielsenBjarke Nielsen

Cluster Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 6550 4455

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere