• Danish
  • English

RoboCluster hylder forskningsforliget

RoboCluster hylder forskningsforliget

16-11-2016
I starten af denne måned indgik forligspartierne en aftale om fordeling af forskningsreserven som en delaftale af finanslov 2017

I fordelingen er både innovationsprojekter20161116_forskningsreserven2017 (gennem Innovationsfonden), den erhvervsrettede og tekniske forskning, forskning i strategiske vækstteknologier og fremtidens produktionssystemer og ikke mindst forskning i droneteknologier, blevet tilgodeset, og dette møder anerkendende toner fra Innovationsnetværket RoboCluster:

- Danmark er allerede godt på vej til at indtage en førende position i forhold til udvikling og produktion af robot- og automationsteknologi. Derfor er det yderst positivt, at regeringen og forligspartierne nu prioriterer, at der faktisk afsættes beløb til disse områder. For robotindustrien er det for eksempel afgørende, at aktører som Innovationsfonden får tilført tilstrækkelige midler, udtaler Tom Togsverd, formand for bestyrelsen for Innovationsnetværket RoboCluster.

- Netop det praktiske samarbejde mellem universiteter og virksomheder er vigtigt at understøtte. Vi har set mange eksempler på, at netop denne cocktail har givet gevinster for udviklingen af ny teknologi, derigennem også for den danske samfundsøkonomi - det var blandt andet tilfældet med Universal Robots, Mobile Industriel Robots og mange andre, som vil følge i deres fodspor.

Samtidig er RoboCluster også begejstret for aftalens fokus på teknisk forskning og forskning i strategiske vækstteknologier og fremtidens produktionssystemer. Forskning i nye teknologier til anvendelse i både industri og velfærd, er således en uomtvistelig forudsætning for fremtidens vækst og velfærd, og den teknologiske udvikling vil bevæge sig så hurtigt, at der ikke er tid til at afvente.

- Inden for de næste 20 år kan vi imødese en udvikling, hvor robotternes andel i vores samfund kun bliver større. Digital teknologi og robotter er allerede rykket ind i industriens fabrikshaller, men også i mange andre dele af vores samfund vil de i fremtiden få en afgørende rolle; i kontorarbejde og administration, bilkørsel og logistik, landbrug og fødevareproduktion, politiarbejde, rengøring, undervisning, ældrepleje, kirurgi og patientovervågning - listen er næsten ubegrænset, siger Tom Togsverd.

- Derfor er det rigtig positivt, og nødvendigt, at beslutningstagerne nu har taget ansvar for, at Danmark fortsat kan forske og udvikle nye teknologier, som ikke kun skal hjælpe os med at løfte vores produktivitet og vækstpotentiale, såvel som vores samfundsudfordringer, men som også skal understøtte den nuværende danske førerposition på robot- og automationsområdet.

Se en opsummering af, hvad forskningsreserven for 2017 skal bruges til HER

Kontaktperson
Tom TogsverdTom Togsverd

Bestyrelsesformand Innovationsnetværket RoboCluster

Togsverd Consult

M +45 2068 3343

LOADEMAIL[tomtogsverd]DOMAIN[hotmail.com]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere