• Danish
  • English

Robotklynger skal samarbejde

Robotklynger skal samarbejde

30-05-2016
Midt i april mødtes fire nordiske robotklynger til konferencen NordicBot for at udvikle samarbejdet inden for robotteknologi.

Konferencen NordicBot blev afholdt i Helsinki i april måned, og opstod på baggrund af et besøg i Odense i december. Det er nu planen, at de fire nordiske klynger skal mødes en gang om året for at styrke samarbejdet inden for robotteknologi. Med samarbejdet forventer man at etablere innovationssamarbejder på tværs af de nordiske lande.

- Med det her initiativ vil vi gerne forbinde RoboClusters medlemmer med aktører inden for robot- og automationsbranchen i andre nordiske lande for at sikre fælles viden og på sigt fælles projekter og kommercielle aftaler, lyder det fra Bjarke Falk Nielsen, Cluster Manager i RoboCluster.

Deltagende klynger fra Sverige, Finland og Danmark var RoboCoast (FI), Robotdalen (SE), Airo Island (FI) og RoboCluster (DK). Fra Danmark deltog også Erhvervs- og Vækstministeriet og Odense Robotics. Derudover var det finske erhvervsministerie også repræsenteret.

Gode erfaringer med klyngesamarbejde

RoboCluster har tidligere arbejdet sammen med blandt andet den hollandske robotklynge RoboNED omkring robot- og automationsteknologi til affaldssortering. Her i 2016 har RoboCluster etableret et klynge-til-klynge samarbejde med Manufacturing Technology Center i England.

Samarbejde med andre klynger skal bidrage til, RoboClusters medlemmer får kendskab til internationale markeder, og på sigt får mulighed for at skabe kommercielle aktiviteter i udlandet.

Næste år vil NordicBot konferencen blive afholdt i Danmark med RoboCluster som arrangør.

Kontaktperson
Bjarke Falk NielsenBjarke Falk Nielsen

Cluster Manager

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2119 4797

LOADEMAIL[bjarke.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere