• Danish
  • English

Innorobo samlede hele den robotteknologiske værdikæde

Innorobo samlede hele den robotteknologiske værdikæde

31-05-2017
Alle former for aktører var med ved Innorobo 2017, hvor både udstillere med læringsrobotter, udviklingsprojekter og kommercielle produkter var samlet i Paris.

Robot eventen Innorobo har siden 2010 20170531_Innorobo_interviewinviteret udviklere, slutbrugere, forskere og andre med interesse for robotteknologi til innovationstopmøde i Frankrig. Innorobo er Europas førende event inden for robotteknologi og den innovation, der udspringer herfra. Eventen fungerer som udstillingsvindue for teknologisk innovation, der kan være med til at løse samfundsudfordringer.

Innovationsnetværket RoboCluster deltog i år i Innorobo for at bringe viden om nye teknologiske trends med hjem til netværkets medlemmer og for at finde nye internationale samarbejdspartnere. Her fik vi en snak med Virginie Dhaze, marketingchef i organisationen Innoecho, der siden 2010 har afholdt Innorobo.

1) Hvordan har Innorobo eventen udviklet sig siden opstarten i 2010?
- Innorobo var til at starte med en messe, hvor man havde et generelt fokus på at booste robotteknologi til potentielle slutbrugere og til den almene befolkning med det formål at formidle, at robotter har et stort samfundsmæssigt potentiale. I dag er formålet med Innorobo at forbinde slutbrugere og udviklere, således at teknologierne afspejler et behov og skaber merværdi. Udover udstillingsområdet er der nu også guidede ture, Flipped Pitch sessions, hvor slutbrugerne pitcher deres behov for teknologudviklerne, og konferencespor rettet mod både udviklere, slutbrugere og forskere. Det gennemgående element for eventen er matchmaking aktiviteterne.

2) Hvilke trends ser du i den robotteknologiske udvikling lige nu?
- Generelt er kunstig intelligens indlejret i robotteknologi en gennemgående trend. Derudover er der fokus på servicerotter, herunder humanoide robotter, og på mobile robotter til industrien. Der er rigtig meget fokus på slutbrugerne, blandt andet inden for teknologier til 'the Silver Economy' (red.: Den (kryds)økonomi, der udspringer af den aldrende befolkning i Europa, og som har indflydelse på flere forskellige markeder), som skal hjælpe ældre til en hverdag med mere mobilitet og mindre isolation.

3) Hvordan ser det franske klyngelandskab ud inden for robotteknologi?
- I Frankrig er robotklyngerne lige nu ved at organisere sig. Der er pt. fem klynger og mange regionale initiativer, men der har indtil nu manglet én samlet repræsentant på den nationale og internationale scene. Derfor blev der ved åbningen af Innorobo den 16. maj stiftet én samlet robotklynge med betegnelsen 'La Fédération Francaise des Clusters de la Robotique'.

4) Hvorfor mener du, at RoboClusters medlemmer skal deltage i Innorobo næste år?
- Innorobo skal ikke være en større event. Det er derimod vigtigt, hvem der er her, og hvad de får ud af det. Som arrangør fokuserer vi ikke på, hvor mange udstillere og besøgende her er, men på at det er de rigtige aktører, der mødes her. Derfor går vi særligt meget op i Innorobo's matchmaking aktiviteter. RoboClusters medlemmer skal deltage i Innorobo, hvis de ønsker at indgå i dialog med stakeholders inden for alle dele af værdikæden - her kan de møde både udviklere, slutbrugere og beslutningstagere fra alle dele af TRL-skalaen (red.: TRL = Technology Readiness Level - en metode til at beskrive modenheden af en teknologi). Vores erfaring er blandt andet, at de store robotproducenter, som er kommet længere på TRL-skalaen, deltager som besøgende på Innorobo for at spotte de trends, der ligger 3 - 5 år fremme.

Kontaktperson
Mette KlausenMette Klausen

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

M. +45 2244 4038

LOADEMAIL[mette.klausen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere