• Danish
  • English

RoboBusiness 2017 præsenterede trends inden for drone- og robotteknologi

RoboBusiness 2017 præsenterede trends inden for drone- og robotteknologi

30-10-2017
Innovationsnetværket RoboCluster rejste i september til Silicon Valley for at deltage i RoboBusiness eventen og for at indsamle viden om de nyeste tech trends inden for drone- og robotteknologi.

Det var 13. gang RoboBusiness eventen blev afholdt – denne gang i Santa Clara Convention Center. Eventen, der består af både en konferencedel og et udstillingsområde, løb af stablen d. 27. – 28. september 2017.

I år havde arrangørerne valgt at lægge konferencens hovedfokus på AI og CoBots. Dette fokus blev valgt, da arrangørerne konkluderede, at industriel automation er implementeret i en grad, der gør, at det var mere nyskabende at flytte fokus til AI og CoBots.20171030_RoboBusiness 2017 præsenterede trends inden for drone- og robotteknologi

Spændende droneteknologi på RoboBusiness
På trods af konferencens hovedfokus blev der også præsenteret interessante droneteknologier på RoboBusiness 2017.

Blandt andet præsenterede den amerikanske virksomhed, Wibotic et intelligent trådløst opladnings- og batterisystem til automatiske luftbårne droner. Dette system lover 100 % automatisk genopladning af droner, der flyver gentagne ruter. Systemet tilbyder også fleksibilitet i landingsområdet, hvor systemet fungerer, hvis dronen lander op til 30 cm fra landingsmålet.

Derudover var den amerikanske virksomhed, ULC, til stede på RoboBusiness, hvor de præsenterede, VTOL UAV, som de kalder den næste generation af luftbåren inspektion til forsyningsindustrien. VTOL UAV er en fixed wing drone (drone med faste vinger), der letter og lander vertikalt. Dronen kan derudover udføre langdistance opgaver, da den har forlænget flyvetid selv med fuld last. Dronen kan bære op til 4,5 kg, og er specielt designet til at udføre fuldautomatisk luftbåren inspektion af blandt andet el - og gasledninger.

Brug af droner i det amerikanske erhvervsliv
Konferenceprogrammet bød også på flere interessante oplæg, der omhandlede udvikling og implementering af forskellige robotteknologier. Blandt andet afholdt Dan Kara, forskningsleder, fra ABI Research et oplæg om ”The State of The Robotics Industry”, hvor han fortalte om markedsprognoserne for robotindustrien. Her kom han ind på de økonomiske og personalemæssige fordele som AT&T, en amerikansk multinational telekommunikationsvirksomhed, har opnået, efter at virksomheden begyndte at implementere droner til at inspicere telefonmaster. Dan Kara fortalte også, om hvordan virksomheden NVIDA sikrer deres forsendelser gennem realtime droneovervågning af lastbiler.

I USA arbejder man – ligesom i Danmark – på at finde ud af, hvor og hvordan droner kan benyttes i industrien. Fra de kommercielle droners stærke start, som efterhånden er klinget lidt af, arbejder man i flere industrier med, hvordan droner kan bruges – blandt andet inden for landbrug og transport.

Der ligger altså stadig en del arbejde i at få dronerne ud i industrien, og det understreger netop relevansen af InnoDrone projekt, som Innovationsnetværket RoboCluster leder. Projektet skal være med til at øge udbredelsen af droner i dansk industri. Læs mere om InnoDrone HER.

 

Kontaktperson
Mette AbrahamsenMette Abrahamsen

Projektleder

Innovationsnetværket RoboCluster

M. +45 2311 3719

LOADEMAIL[meab]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere