• Danish
  • English

Rundt om Innorobo 2017: Et udstillingsvindue for banebrydende teknologi

Rundt om Innorobo 2017: Et udstillingsvindue for banebrydende teknologi

31-05-2017
Robot eventen, Innorobo, blev afholdt fra den 16. – 18. maj i Paris. RoboCluster var med, og spurgte nogle af de danske deltagere, hvad de fik ud af eventen.

Innorobo markedsfører sig som stedet, 20170531_Innorobo_interview2hvor ny banebrydende teknologi præsenteres, og hvor alle led i den robotteknologiske værdikæde mødes og drøfter udvikling, forretning og samarbejde. RoboCluster tog i maj turen til Paris for at finde ud af hvilke trends den teknologiske fremtid byder på og samtidig blive klogere på, hvorfor Innorobo er et godt samlingspunkt for innovation og netværk.

På Innorobo talte vi blandt andet med programchef Kasper Aagaard og projektleder Lars Kristiansen fra Væksthus Syddanmark, General Manager South Europe Jacob Pascual Pape fra Universal Robots og forretningsudvikler Christian Klit Johansen fra Syddansk Universitet for at få deres syn på Innorobo's relevans.

Væksthus Syddanmark
Hvorfor deltager Væksthus Syddanmark som gæst på Innorobo? 
For at hente viden om fremtidens teknologier, således vi kan rådgive de syddanske virksomheder om, hvor udviklingen er på vej hen. Vi arbejder blandt andet med rådgivning omkring robotter inden for industri 4.0, og vi skal selv have viden omkring dette emne for at kunne rådgive virksomhederne i forbindelse med udviklingsprojekter.

Hvad tager Væksthus Syddanmark med hjem fra Innorobo?
Et gennemgående tema på Innorobo var, at robotter hjælper mennesker med at udfører deres opgaver - de erstatter dem ikke. Herudover har vi oplevet, at udviklingen inden for servicerobotter er langt fremme, og at der er stort fokus på forskellige læringsrobotter, der skal være med til at påvirke børn og unges interesse og kompetencer inden for programmering og teknologi. Til stor glæde konstaterede vi at samarbejdende robotter buldrer frem, og at mange benytter Universal Robots, hvilket er fantastisk perspektiv for dansk robotteknologi.

Universal Robots
Hvorfor deltager Universal Robots som udstiller på Innorobo?
Universal Robots er til stede på Innorobo for at understøtte CTO Esben Østergaards deltagelse som Key Note Speaker ved Innorobo og for at benytte muligheden for at vise vores samarbejdspartneres cutting edge teknologier og prototyper. Frankrig er desuden et af de lande, der har taget vores samarbejdende UR-robot til sig i stor stil, endda i langt højere grad end i Danmark.

Hvad får I ud af at udstille på Innorobo?
Messen har stor fokus på cutting edge teknologier, som kan ses som kommercielle teknologier på markedet om 3-5 år. Der er gode muligheder for danske start-ups for at fremvise nye teknologier for et bredt publikum og mulige investorer, da der på messen har været besøgende fra mange af de største franske virksomheders R&D afdelinger, som kommer her for at spotte trends og lave samarbejde.

Syddansk Universitet
Hvorfor deltager Syddansk Universitet som gæst på Innorobo?
For at samle viden omkring tendenser inden for robotteknologi og for at få et perspektiv på teknologien og udviklingen fra et andet kulturområde end det danske.

Hvad tager Syddansk Universitet med hjem fra Innorobo?
På Innorobo var der meget fokus på, at udviklingstiden kan skæres ned, således der er kortere vej fra idé til produkt blandt andet ved brug af micro controllere som Arduino og 3D-print som derved gør det nemmere at fremstille prototyper og teste produkter. Herudover var det inspirerende at høre Esben Østergaard fra Universal Robots endnu engang slå fast, at fremtiden er mennesker og robotter - ikke mennesker vs. robotter. Et vigtigt budskab er, at der er elementer af menneskelig kreativitet, som ikke kan robotiseres.

Kontaktperson
Mette KlausenMette Klausen

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

M. +45 2244 4038

LOADEMAIL[mette.klausen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere