• Danish
  • English

Take off for nyt droneprojekt

Take off for nyt droneprojekt

26-04-2017
Det to-årige Inno-Drone projekt er nu skudt i gang, og skal være med til at øge udbredelsen af droner i dansk industri.

De seneste tre år har vist, at brugen af 20170425_inno-drone_kick-offdroner og droneteknologi er vokset markant i Danmark, hvilket viser at droneteknologi er et vækstområde med stort erhvervsmæssigt potentiale. For at dette erhvervsmæssige potentiale skal kunne blomstre, er det essentielt at få udnyttet de muligheder, der er forbundet med droneteknologi.

- Med projektet Inno-Drone forventer jeg, at vi får taget et ordentligt ryk i forhold til at identificere og formidle konkrete anvendelser af droner i en række industrier. Vi skal med projektet skabe et klart billede af, hvor langt vi er med droneudviklingen i Danmark, hvor det giver rigtig god mening at benytte droner og sætte skub i udviklingen, så det ikke bliver en teoretisk diskussion, men bliver til konkrete anvendelser og et første skridt mod en egentlig industrialisering, som vi har set det med robotter de senere år, udtaler Peter Strabo Hummelshøj, der er projektleder hos RoboCluster, som står i spidsen for Inno-Drone projektet.

Inno-Drone har til formål at sætte skub i industrialiseringen og implementeringen af droner i dansk industri på samme måde som det eksempelvis er sket med robotter og AGV'er i industrien. Projektet, der er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, er første skridt på vejen mod denne form for industrialisering og understøtter den nationale dronestrategi. Projektet vil helt konkret belyse brugen af droneteknologi inden for de fem brancheområder: Byggeri, landbrug, produktion, offshore/energi og miljø.

Kick-off konference 31. maj

I samarbejde med Innovationsnetværket for Produktion, Inno-Pro, bliver der den 31. maj 2017 afholdt en kick-off konference med fokus på markedspotentialerne for droner inden for de fem brancheområder.

- Jeg forventer, at Inno-Drone Kick-Off konferencen bliver første skridt på vejen mod en større industrialisering af dronemarkedet i Danmark. Konferencen skal skabe rammerne for en præsentation af de nyeste teknologier og trends i markedet samt de udfordringer og muligheder, slutbrugerne genkender inden for de fem brancheområder. På den måde kan markedspotentialet synliggøres og danne grundlag for videnssamarbejder og workshops, som skal være med til at accelerere udviklingen og anvendelsen af droneteknologi i overensstemmelse med den nationale strategi, udtaler Martin Søndergaard, Business Developer fra Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark og Innovationsnetværket for Produktion.

Læs mere om Kick-Off konferencen på RoboClusters hjemmeside HER, hvor du finder information om tilmelding. 

Se projektbeskrivelsen på RoboClusters hjemmeside HER. 

Kontaktperson
Peter Strabo Hummelshøj Peter Strabo Hummelshøj

Projektleder

Innovationsnetværket RoboCluster

T +45 6122 0052

LOADEMAIL[pshu]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere