Konferencens tre dage var spækket med innovative trends inden for droneområdet - i form af live demonstration, udstilling og oplæg fra både danske og udenlandske aktører.
TUS Nordics blev afholdt d. 10. – 12. oktober 2017, og præsenterede de nyeste tech trends inden for droner og droneteknologi. Eventen, der er nordens største dronekonference, samlede Nordeuropas førende industrispecialister, slutbrugere, universiteter og virksomheder fra blandt andet Danmark, Holland, Frankrig og Korea.
Konferencen var opdelt i to dele, hvor den første dag bestod af et program med både danske og udenlandske droneproducenter, der præsenterede egne produkter bestående af de nyeste rotorer, hybrider (droner med både batteri og benzinmotor) og fixed wing-droner (droner med faste vinger). Udover præsentation af de forskellige droner, var der også mulighed for at deltage i en live demonstration i HCA Airport.
De efterfølgende dage blev der afholdt messe og konference i Odense Congress Center. Messen gav et større indblik i udstillernes droner, herunder brugen af radarsystemer, kameraer og sensorer, og af de projektsamarbejder, virksomhederne indgår i. Sideløbende blev der afholdt flere interessante konferencespor med både danske og udenlandske foredragsholdere.
Græskarproducent får hjælp af droner
Blandt foredragsholderne i konferencesporet ”Agriculture”, præsenterede Frants Bernstorff-Gyldensteen, en spændende use case. Frants har i mange år, som græskarproducent på Gyldensteen Gods, set græskar gå til spilde. Dette spild startede et samarbejde, der på længere sigt skulle gøre arbejdet mere overskueligt. Droneforskeren, Henrik Midtiby, der er adjunkt på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved SDU, skaffede godsejeren billeder over de mange græskarbeplantede hektarer på godset. Billederne gav et øjeblikkeligt overblik over det antal græskar, han senere kunne forvente at skulle sælge.
"Ved computeroptælling tager det os nu 45 min. hvad der førhen ville have taget os flere uger, og så havde græskar-sæsonen været slut. Den databehandlingsevne, der nu er tilstede, gør det muligt for os at få svarene, når vi skal bruge dem", udtaler Frants Bernstorff-Gyldensteen, græskarproducent på Gyldensteen Gods.
Inden for landbrugsområdet er der stor interesse for de anvendelsesmuligheder, som droneteknologien tilbyder.
"Landbruget er en industri, hvor vi hele tiden er på jagt efter at gøre tingene nemmere og bedre. Drømmescenariet er at man kan skifte kamera, når dronen er færdig med at tælle græskar og så sende dronen ud for at lave andre opgaver", udtaler Frants Bernstorff-Gyldensteen.
På dette års TUS Nordics, var Innovationsnetværket RoboCluster partner på konferencen. RoboCluster projektet InnoDrone var repræsenteret på messen med stand, hvor der var mulighed for at møde projektets deltagere og få et nærmere indblik i projektet. Derudover var der mulighed for at skabe relevante kontakter i forhold til at udvikle videnssamarbejder - et tilbud, der kører i regi af InnoDrone projektet. Læs mere om videnssamarbejderne i InnoDrone HER.