• Danish
  • English

Virksomheder fik smagsprøve på robotter

Virksomheder fik smagsprøve på robotter

16-03-2017
Stor interesse for robotkurser, der gav deltagerne indblik i hvilke udfordringer og gevinster, der er ved at indføre robotter i produktionen.
Henover efteråret 2016 afholdt Industrisamarbejdet i samarbejde med DIRA, DAu og Innovationsnetværket RoboCluster fem Robot-Introkurser i Århus, Esbjerg, Aalborg, Odense og Taastrup. Med i alt 104 deltagere var der stor opbakning til kurserne, der blev afholdt som en del af aktiviteterne i Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion.   
 
På kurset blev det fremhævet, hvor vigtigt det er at starte med at automatisere de mest simple opgaver først. Derudover opfordrede man til at indsamle viden om automation og robotter gennem deltagelse i blandt andet netværksarrangementer og messer samt til at ansætte medarbejdere med viden om robotter på alle niveauer i virksomheden. 
 20170316_Robotintrokursuser
Nye initiativer i 2017
Også behovet for kvalificerede medarbejdere blev nævnt på kurserne, for robotterne er kommet for at blive, og virksomheder indfører nu robotter og automation for at beholde dele af- eller hele produktionen i Danmark. Men vi mangler medarbejdere, der er uddannede til at arbejde med de nye teknologier. 
 
De mange problemstillinger, der kom frem under kurserne, vidner om, at virksomhederne har brug for at få mere viden om det her. Derfor vil Industrisamarbejdet nu arbejde videre med at skabe nye initiativer, der kan hjælpe virksomhederne i gang med brugen af robotter. 
 
Mulighed for finansiering af robotter
I foråret 2017 annoncerer Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion en ny ansøgningsrunde, så flere produktionsvirksomheder kan åbne op for brugen af nye teknologier. 
 
Der er afsat en pulje på 42 mio. kroner, som mindre og mellemstore produktionsvirksomheder kan søge til en bred vifte af projekter, hvis bare man har en nogenlunde klar idé og ambitioner om vækst. Ansøgningsprocessen er simpel, og man kan søge helt op til 150.000 kr. til potentialeafklaring eller hjælp til implementering af avanceret produktionsteknologi. 
 
Hold øje med næste opslag i Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion HER.   

(Red.: Den nye pulje for 2017 er er nu åben for ansøgninger. Der er ansøgningsfrist den 24. april kl. 12)
 
Kontaktperson
Sabrina Gerdes VestergaardSabrina Gerdes Vestergaard

Konsulent

Industrisamarbejdet

T. +45 3377 4829

LOADEMAIL[save]DOMAIN[di.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere