• Danish
  • English

Dansk robotteknologi fortsætter sin optur

Dansk robotteknologi fortsætter sin optur

13-12-2018
Over 100 nye medlemmer, 27 afholdte arrangementer, 3 nye projekter og en meget succesfuld netværkstur til Automatica, München – 2018 har snart nået sin ende.

2018 har været et begivenhedsrigt år i RoboCluster med mange forskellige aktiviteter. Året bliver sluttet af med starten på Innovationsnetværket RoboClusters nye bevilling, så vi også i 2019 kan være bindeleddet, hvor robot- og dronevirksomheder får adgang til forskningsbaseret viden fra danske og internationale videnmiljøer.

20181213_året I Rc

På [email protected] var gruppen bl.a. på besøg hos Mercedes-Benz.

Robotter, droner og en masse nye resultater
2018 har budt på en lang række forskellige projekter og arrangementer i RoboCluster. I løbet af 2018 har vi afsluttet fem forskellige projekter, imens tre nye projekter er blevet startet op: Cloud Computing til fleksible robotter i Industri 4.0, Humle Drone og SqM-Farm. RoboCluster har derfor pt. ni igangværende projekter, men 2019 rumsterer allerede, hvor flere spændende projekter vil se dagens lys - læs mere om de nye projekter HER.

2018 har også budt på mange spændende arrangementer. Der har både været arrangementer om hospitalslogistik, sensorteknologi, inspektionsrobotter, positionsteknologi, automation, Industri 4.0, droner og meget andet.

To aktiviteter giver genlyd i 2018. Netværksturen [email protected] i juni, der bragte 50 eksperter fra den danske robotbranche til verdens største robotmesse Automatica. Turen var krydret med en robotkonference med intet mindre end 20 internationale talere på bare 4,5 time – og så på et ægte tysk bryghus med stemningsfyldt netværksmiddag efterfølgende. Vi pønser på, hvordan vi kan overgå os selv på næste års [email protected]ærkstur” beretter Morten Nielsen, Cluster Manager, RoboCluster og fortsætter: ”og bare i sidste uge, vendte RoboCluster hele innovationstanken på hovedet, da vi på BIGBANG-konferencen spurgte et ekstremt veloplagt advisory board: ’hvor skal dansk robotinnovation hen?’. 250 gæster var inviteret ind til et overflødighedshorn af ideer, netværk og kreativt kaos. Eneste malurt i bægeret var, at vi måtte afvise potentielle deltagere, da pladsen var begrænset. Til gengæld får de muligheden på næste års #RCBigBang”.

Robotteknologien skal ud i virksomhederne
Hos RoboCluster ser vi frem til 2019. I december træder den nye bevilling i kraft for Innovationsnetværket RoboCluster, hvor den nye partnergruppe kommer til at bestå af Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DTU, Designskolen Kolding, FORCE Technology, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet og de sidste nye i flokken Udvikling Fyn med Odense Robotics og UAS Denmark. De vil trække i arbejdstøjet og igangsætte fire faglige grupper, der skal være med til at udvikle feltet inden for robotteknologi: Automation & Styring, Droner, Kollaborative Robotter, og Mobile Robotter.

Herudover forventer vi også, at robotterne i 2019 vil folde sig endnu mere ud, og man vil finde flere områder, hvor man kan udnytte robotteknologien. Institutleder Kasper Hallenborg fra Mærsk Instituttet, Syddansk Universitet er næstformand i Innovationsnetværket RoboCluster og fortæller: ”Vi kan se, at viden fra vidensinstitutionerne har forplantet sig rundt omkring i landet, hvor der de sidste par år er kommet mange nye start-ups, som har specialiseret sig inden for robotbranchen. Samtidig ser vi frem til et 2019, hvor vi ikke blot vil kigge ud på verdenen og hente ny inspiration hjem, men hvor verdenen også fortsat vil kigge på Danmark som et robotland”.

Om RoboCluster
RoboCluster er et landsdækkende netværk, der samler de danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket har over 400 medlemmer, som består af virksomheder, universiteter og andre offentlige og private aktører, der alle har interesse for robotteknologi.

Gennem konferencer, workshops, netværksrejser, matchmaking, videnssamarbejder og samarbejdsprojekter fører Innovationsnetværket RoboCluster forskere, virksomheder og organisationer sammen på tværs af brancher, geografi og faglighed. Denne tværfaglige samarbejdsform sikrer, at teknologi, viden og kompetencer på området samles og videreudvikles til gavn for det danske samfund.

Kontaktperson
Morten NielsenMorten Nielsen

Cluster Manager

RoboCluster

M. +45 9350 7313

LOADEMAIL[morten.nielsen]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere