• Danish
  • English

Dansk virksomhed indtager Europa med besparende emballage

Dansk virksomhed indtager Europa med besparende emballage

24-05-2018
Ny dansk teknologi skærer op til 60 procent af plastikforbruget, når store emner som byggematerialer, gulvtæpper og legehus-samlesæt emballeres. Virksomheden Tentoma A/S i Sønderjylland har udviklet en innovativ og ressourcebesparende teknologi, horisontal strækfoliering, der allerede er efterspurgt i hele Europa. En fransk virksomhed forventer for eksempel, at teknologien vil give en besparelse på minimum 100.000 Euro om året ved at mindske forbruget af plastik og energi til de krympeovne, som emballering hidtil har krævet.

”Vi har sparet to uhensigtsmæssige jobs og mange udgifter og undgår nu flaskehalse i produktionen, fordi pakkelinjen glider gnidningsfrit. Samtidig har vi fået en 100 procent vandtæt emballage på vores byggematerialer,” siger Dr. Cevin Marc Pohlmann fra H+H Deutschland GmbH, der for halvandet år siden gik over til at pakke gasbeton med Tentomas ny teknologi. Dr. Cevin Marc Pohlmann fortsætter:20180524_Dansk Virksomhed Indtager Europa Med Besparende Emballering Kopi

”Den manuelle pakning var noget bøvl, hvor medarbejderne kravlede rundt i dårlige arbejdsstillinger og der var jævnligt flaskehalse. Så da vores kunder begyndte at stille højere krav til emballagen, brugte vi en weekend til at installere Tentomas RoRo StretchPack maskine. Siden har pakningen bare kørt.” 

Emballering af varer er normalt en omkostningstung proces for produktionsvirksomheder over hele verden. Men ved at vende en kendt teknologi om, har Tentoma udviklet en ny teknologi, der sparer både plastik, energi, mandskab og miljø.

”Indtil nu har emballering af store emner foregået ved at man mere eller mindre manuelt ruller overdimensionerede plastikstykker rundt om det, der skal pakkes, hvorefter man kører pakken ind i en krympeovn, hvor plastikken krymper ind og sætter sig stramt om emnet. Det betyder, at man bruger mere plastik end nødvendigt og skal holde store krympeovne tændt døgnet rundt. Med Tentomas RoRo StretchPack gør vi det omvendt: Vi strækker folie vandret rundt om emnet, hvorefter plastikken selv trækker sig sammen og danner en hård skal om emnet. Det sparer op til 60 procent plastik, energi til ovnene og den manuelle og hårde del af pakkearbejdet. Samtidig bliver emballagen langt tættere, så indholdet ikke ødelægges undervejs, og pænere at sætte sit logo på,” forklarer Henrik Raunkjær, CEO, Tentoma A/S.

Tentoma er i disse måneder ved at installere RoRo StretchPack i så forskellige virksomheder som en fransk producent af geotekstiler til vejunderlag, en hollandsk importør af FSC-mærket tømmer fra Bolivia, et svensk savværk og Saint-Gobains Isover i Finland.

Tentomas nye teknologi er udviklet med støtte i form af EU-midler fra EU’s Regionalfond og fra Syddansk Vækstforum via innovationsprogrammet AutomationsBoost, som drives af aktørerne RoboCluster og Væksthus Syddanmark. Støttepengene finansierer 50 % af den tid, de involverede bruger på at komme fra ide til færdigt produkt. Målet med AutomationsBoost er at øge graden af innovation og automatisering i små- og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark og derved skabe vækst. I de seneste 30 år har Danmark mistet 200.000 job som resultat af udflytning af produktion til andre lande, og udflytningen af produktionen har ramt især Fyn og Sydjylland, da en stor del af arbejdspladserne her netop findes i fremstillingsindustrien. 

Kontaktperson
Per F. GøsePer F. Gøse

Projektleder

RoboCluster

T. +45 6550 7387

LOADEMAIL[pfg]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere