• Danish
  • English

Ny universitetspartner i innovationsnetværket

Ny universitetspartner i innovationsnetværket

30-04-2018
Aarhus Universitet går ind i bredt innovativt samarbejde som ny partner i det nationale innovationsnetværk RoboCluster.

Her ved årsskiftet er en ny stærk partner trådt ind i partnerkredsen hos Innovationsnetværket RoboCluster. Det er Aarhus Universitet (AU), der blandt andet forsker og uddanner inden for mekatronik, computer science, bioteknologi og sundhedsteknologi, som nu skal være med til at fremme forskning, udvikling og innovation inden for robotter og automation i Danmark.20180430_Ny Universitetspartner _med Tekst (1)

På Institut for Ingeniørvidenskab ved AU er der en meget tværfaglig tilgang til arbejdet med robotter. Til eksempel indgår både sociale robotter, der kan interagere socialt med mennesker, droner til indsamling af data på marker og undervandsrobotter i forsknings- og uddannelsesaktiviteterne.

Thomas Skjødeberg Toftegaard, der er Institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskaber på AU udtaler:
"Vi er midt i en enorm ingeniørvidenskabelig satsning inden for bl.a. digitalisering, avancerede materialer, computerteknologi og kunstig intelligens. Alt sammen indmaden i fremtidens robotter. Der er ingen tvivl om, at robotteknologien med tiden vil brede sig til alle dele af samfundet, og derfor tror vi, at et bredt, innovativt samarbejde med videndeling på tværs er vigtigt. Vi ser frem til et frugtbart samarbejde som strategiske partnere i RoboCluster."

Morten Nielsen, der er Cluster Manager i RoboCluster tilføjer: 
"Med Aarhus Universitets indtræden i partnerkredsen omfatter innovationsnetværket nu alle de tekniske universiteter, der arbejder med robot- og automationsteknologi i Danmark. Det giver et endnu stærkere grundlag for at løfte robotdagsordenen på nationalt plan. Vi har haft en del samarbejde med Aarhus Universitet omkring robotteknologi til landbrugsområdet, og ser nu frem til at udvide det samarbejde."

Udover Aarhus Universitet tæller Innovationsnetværket RoboClusters partnerkreds også SDU, DTU, Aalborg Universitet, Designskolen Kolding, FORCE Technology, Teknologisk Institut, DIRA, DAu, DI  og Arbejdsgiverne.

Læs mere om forskning og uddannelse på Institut for Ingeniørvidenskab ved AU her.

Sociale robotter og digitalisering
Lige nu kører der flere spændende projekter inden for digitalisering og robotteknologi. Et eksempel er projektet ’ INSOR – Integrative Social Robotics’, som omhandler udviklingen af sociale robotter med sociale færdigheder eller en form for social intelligens, som kan få mennesker til at interagere socialt. Projektet samler kompetencer inden for både teknologi, psykologi, antropologi og filosofi, og skaber således en vigtig kobling mellem de humanistiske og tekniske videnskaber, som er essentiel for udviklingen af fremtidens robotteknologi.

Her i 2018 har AU også startet det nye tværfaglige center ’DIGIT – Centre for Digitalisation, Big Data and Data Analytics’ op. Centret samler mange forskellige indsatser inden for digitaliseringsområdet, og skal herigennem bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer. Centret har et budget på 35 mio. Euros og 70 partnere. Læs mere om centret her.

Institut for Ingeniørvidenskab på AU har sit eget one-point entry for virksomheder, der ønsker at samarbejde med universitetet. Læs mere her.

Kontaktperson
Thomas Skjødeberg ToftegaardThomas Skjødeberg Toftegaard

Institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskaber

Aarhus Universitet

T. +45 2137 9470

LOADEMAIL[tst]DOMAIN[eng.au.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere