• Danish
  • English

Robotter skal understøtte logistikopgaver på hospitalerne

Robotter skal understøtte logistikopgaver på hospitalerne

21-03-2018
Hvordan kan robotteknologi spille en rolle på de nuværende og kommende hospitaler? Den 30. maj afholder RoboCluster en konference med fokus på robotteknologi til logistikopgaver på hospitalerne.

I sundhedssektoren er man i gang med at indføre robotteknologi, der kan effektivisere hospitalsdriften og aflaste medarbejderne i forhold til de mange logistikopgaver, der er hver dag på hospitalerne. De nye teknologier bliver eksempelvis brugt i forbindelse med klargøring af operationsudstyr, transport af medicin til patienterne, transport af mad til køkkenet og håndtering af blod- og vævsprøver.20180321_Robotter Skal Understøtte Logistikopgaver På Hospitalerne

Den erfaring skal selvfølgelig videreføres til de nye barmarkshospitaler, der skal fremtidssikres blandt andet ved hjælp af ’Internet of Things’, der skal være med til at anskueliggøre processerne, således at man kan frigøre medarbejderne til kerneopgaverne.

Derfor afholder Innovationsnetværket RoboCluster en konference om hvor, hvordan og med hvilken effekt robotteknologi kan være til hjælp på både de nuværende hospitaler og de kommende barmarkshospitaler.

Conny Heidtmann, der er projektleder hos Innovationsnetværket RoboCluster, udtaler "Langsomt men sikkert indtager robotterne flere og flere logistikfunktioner på hospitalerne. Men der er stor forskel på, hvordan de danske hospitaler vælger at implementere robotteknologi, og der er derfor brug for, at vi samler robot- og automationsvirksomheder og sundhedssektoren for at videndele på området.På konferencen ser vi på, hvordan robotteknologien bruges lige nu ude på hospitalerne og på, hvad der kommer – både i form af mobile robotter, robotter til håndtering og droner".

Status og visioner for fremtiden
Konferencen vil byde på oplæg om etableringen af sterilcentraler og udviklingen af en automatiseret proces til transport af tomme hospitalssenge. Derudover vil der blandt andet være oplæg om planerne for de kommende logistiksystemer på Nyt Hospital Nordsjælland og Nyt OUH.

For hvor langt er hospitalerne i forhold til en automatisering af logistikken, og hvad har de kommende hospitaler planlagt i forhold til implementering af både mobile robotter og robotter til håndtering? Og hvor er teknologierne i det hele taget på vej hen?

Et er sikkert - brugerinvolvering er en nødvendig del af udviklingsprocessen, og derfor er koblingen af robotudviklere, rådgivere og hospitalsansatte enorm vigtig for den succes, teknologier i sidste ende får på hospitalerne.

Konference 30. maj
Innovationsnetværket RoboCluster afholder konferencen ’Hospitalslogistik – udnyttes potentialet ved robotteknologi?’ den 30. maj i Innovatariet hos Teknologisk Institut i Odense.

Du kan finde info om program og tilmelding HER på RoboClusters hjemmeside.

 

Kontaktperson
Conny HeidtmannConny Heidtmann

Projektleder

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 6550 7925

LOADEMAIL[conny.heidtmann]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere