• Danish
 • English

Vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2018

Vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2018

13-09-2018
Årets prismodtager har udviklet en kultur, hvor medarbejdere i mange lag stræber efter at indføre mere automation til gavn for virksomhedens produktivitet og fastholdelse af arbejdspladser.

For fjerde år i træk blev der solgt rekordmange robotter i Danmark. Det er et klart tegn på, at danske virksomheder i stigende grad vælger at fastholde og udbygge højteknologisk produktion i Danmark. Samtidig øger denne trend behovet for nye robotteknologiske produkter. Det afspejles i årets indstillinger og ikke mindst blandt de tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2018.20180925_DIRA_Automatiseringsprisen 2018

Blandt de mange indstillede virksomheder
blev følgende tre virksomheder nomineret og modtog besøg af juryen:

 • Inrotech ApS - for udviklingen af mobile og adaptive svejserobotter
 • Inwatec ApS - for udviklingen af et modulært automationskoncept til vaskeriindustrien
 • Linak - for en omfattende og vedholdende automatisering af produktionen.

Juryen har i år været imponeret over niveauet hos de tre nominerede virksomheder, og glæder sig over, at man i Danmark ikke blot er god til at anvende robotter, men også til at kombinere og udvikle nye teknologier til og med robotter.

DIRA Automatiseringsprisen 2018 går til Linak
Under vores justerbare skriveborde sidder der ofte et par lineære aktuatorer fra Linak, som er beliggende i Als i Guderup, der nok er den by i Danmark med flest robotter per indbygger. Linak har nemlig gennem de sidste mange år meget bevidst investeret i automation og robotter for at bevare produktionen af de populære aktuatorserier i Danmark. Derfor kan Linak vedvarende vinde ordrer og konkurrere på produktionsomkostninger med lavtlønslande som Kina. Samtidig ser Linak klogt nok fremad ved at lave forsøg med fleksible robotter til mindre serier.

Juryen har valgt Linak som årets prismodtager med begrundelsen:
Linak har udviklet en kultur, hvor medarbejdere i mange lag stræber efter at indføre mere automation til gavn for virksomhedens produktivitet og fastholdelse af arbejdspladser. Topledelsen automatiserer strategisk produktionen af højvolumen-serier fra starten, samtidig med at virksomhedens teknikere tester nye kollaborative robotløsninger på små serier. Det vil juryen gerne se meget mere af i Danmark. 
Linak inspirerer således andre produktionsvirksomheder til at anvende robotter samt underleverandører til at udvikle teknologier, som f.eks. Linak og andre slutbrugere i alle brancher kan anvende.  

Juryen bag DIRA Automatiseringsprisen 2018 består af: 

 • Juryformand Ole Madsen, professor på Institut for Mekanik og Produktion, Aalborg Universitet
 • Bjørn Godske, journalist på Ingeniøren med ansvar for produktion
 • Nigel Edmondson, direktør for MADE – Manufacturing Academy of Denmark
 • Peter Krogh, Technical Manager hos VOLA A/S
 • Direktør Anders Sørensen, Intelligent Marking (vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2018).

Kilde: DIRA.dk

Kontaktperson
Kathrine Viskum RasmussenKathrine Viskum Rasmussen

Konsulent

Teknologisk Institut

M. +45 72 20 20 73

LOADEMAIL[kvr]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Forskerparken 10
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 9350 7500
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere