• Danish
 • English

Seneste nyheder

Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren styrkes med ny partner

30-01-2019
Et år efter opstart styrkes Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren yderligere, når Innovationsnetværket Danish Healthtech træder ind i netværkets partnergruppe bestående af Innovationsnetværket RoboCluster og Syddansk Sundhedsinnovation

I november 2017 lancerede Innovationsnetværket RoboCluster i samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation ’Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren’. Netværket blev sat i verden for at skabe videndeling og matchmaking omkring mobile robotter på tværs af regioner, virksomheder og andre offentlige aktører inden for sundhedssektoren, hvor robotteknologien er en vigtig del af løsningerne til effektivisering af fremtidens sundhedsvæsen.20190130_netværk For Mobile Robotter

Netværket har kørt med stor succes, hvor der har været en god opbakning fra medlemmerne både i form af aktiv deltagelse ved møderne og i forarbejdet, når der skal findes på nye idéer til indholdet i møderne.

Grunden til netværkets succes skal højst sandsynligt findes i, at der har været stor forespørgsel på denne vidensdeling” fortæller Louise Halgaard Gotfredsen, specialkonsulent fra Syddansk Sundhedsinnovation, og forklarer ”der er stor forskel på, hvor langt man er med implementeringen af mobile robotter på tværs af sygehusene i de forskellige regioner, men de grundlæggende udfordringer er ens. Der er derfor behov for vidensdeling omteknologien for mobile robotter samt hvilke erfaringer sygehusene har gjort sig i forbindelse med robotimplementering – og det er det, som Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren giver dets medlemmer”.

For at styrke netværket yderligere træder Lene Vistisen fra Innovationsnetværket Danish Healthtech ind i partnergruppen og Advisory Boardet.

I Innovationsnetværket Danish Healthtech arbejder vi med at styrke det nationale samarbejde omkring udvikling og test af medico- og sundhedsteknologi. I sundhedsvæsenet er der både i kommunerne og på sygehusene en stor interesse for teknologier, der understøtter logistik og styrker arbejdsmiljøet” udtaler Lene Vistisen, netværksleder hos Danish Healthtech.

Hun fortsætter ”Vi samarbejder allerede med nogle robotvirksomheder, og ved at indgå i netværket sammen med Innovationsnetværket RoboCluster og Syddansk Sundhedsinnovation, vil vi kunne tilbyde disse virksomheder en bedre rådgivning og relevante match samt bedre indsigt i kombinationen af robotteknologi og sundhedsvæsen”.

Fra begge partnere er der også glæde over, at Innovationsnetværket Danish Healthtech træder ind i partnerkredsen ”Netværket bliver styrket ved at Danish Healthtech bliver en del af Netværket for mobile robotter i sundhedssektoren” fortæller Sarah Brandt, projektleder, Innovationsnetværket RoboCluster, og uddyber ”I RoboCluster har vi fokus på forskningen, og hvordan vi får den ud til virksomheder og slutbrugere. Med Danish Healthtechs indtræden er det nu muligt at komme ud til mange flere aktører indenfor sygehussektoren."

Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren
Med 130 personlige medlemmer i netværket og mellem 40 og 60 deltagere til hvert netværksmøde, har Netværket for mobile robotter i sundhedssektoren vist sig som en stor succes.

I netværket er det medlemmerne, som kommer med idéer til, hvad de ønsker, der skal være i fokus på netværksmøderne. I løbet af det første år har netværket haft fokus på alt fra juridiske og økonomiske overvejelser i forbindelse med anskaffelsen af mobile robotter til præsentation af kommende projekter, mulighederne ved sengetransport og medarbejdernes reaktion, når robotten bliver deres nye kollega. 

I Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren er der udvalgt et Advisory Board, som består af repræsentanter fra det offentlige, private og partnerkredsen. Advisory Boardet er med til at planlægge tema og programmer til hvert netværksmøde, samt de er med i planlægning og koordineringen af arbejdsgrupper, samt hvilke områder, der er interessante at arbejde yderligere med. 

Advisory Boardet består af:

 • Kenneth Bo Pedersen, projektleder, FM Bispebjerg og Frederiksberg hospitaler
 • Jes Mandal Rasmussen, sektionsleder Logistik, Aarhus Universitetshospital Skejby
 • Gulshan Din, projektleder, Region Sjælland, Projekt Universitetshospital Køge
 • Marianne Winther Schnell, chefkonsulent, Diversey
 • Jakob Møhl Bebe, Area Sales Manager, Mobile Industrial Robots
 • Niki Nicolas Grigoriou, CEO, Intelligent Systems
 • Lene Vistisen, netværksleder, Danish Healthtech
 • Louise Halgaard Gotfredsen, specialkonsulent, Syddansk Sundhedsinnovation
 • Sarah Brandt, kommunikationsansvarlig, Innovationsnetværket RoboCluster

Vil du være en del af netværket?

Ønsker du at blive en del af Netværk for mobile robotter i sundhedssektoren, kræver det et gratis medlemskab af Innovationsnetværket RoboCluster. Er du allerede medlem, kan du blot tilmelde dig næste arrangement i netværket, hvorefter du automatisk bliver medlem.

Læs mere og bliv gratis medlem hos RoboCluster.  

Kontaktperson
Sarah BrandtSarah Brandt

Kommunikationsansvarlig

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 6550 1930

LOADEMAIL[sbran]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Forskerparken 10
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 9350 7500
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere