• Danish
  • English

RoboCluster på tur til verdens største robotfagmesse

RoboCluster på tur til verdens største robotfagmesse

29-04-2019
I starten af april drog RoboCluster sammen med DIRA og knap 30 personer med på en arrangeret tur til Hannover Messe, hvor de deltagende fik mulighed for at komme helt tæt på Industri 4.0 og de absolut nyeste robotteknologier.

Hannover Messen er verdens største fagmesse, der har eksisteret i over 60 år, og er kendt for sine mange tusinde besøgende hvert år. I år var ikke nogen undtagelse med 215.000 besøgende fra både ind- og udland, mens der var også varr over 6.500 udstillere fra 75 forskellige nationer.20190430_tur Til Hannover2

Turen til Hannover Messe bød på guidede ture hos flere af de førende virksomheder inden for robotteknologi, hvor delegationen kunne opleve de nyeste innovationer, løsninger og nøglespillere inden for robot- og industriteknologi i praksis.

Digitalisering, gribere og kollaborative robotter i fokus

Et af de store temaer i år var, hvordan den etablerede industri møder kunstig intelligens. Der blev fremvist mange løsninger på, hvordan machine learning kan optimere processerne i et automationsøjemed. Ved Beckhoffs blev dette eksemplificeret ved, at man så en markant forskel ved mekanisk slid, når man gik fra almindelig programmering til machine learning.

”Det helt store fokus på Hannover Messe i år var digitalisering. Her fokuserede messen særligt på, hvordan og hvor hurtigt digitaliseringen bevæger sig ind i industrien” fortæller Christina E. Wanscher, netværksleder, RoboCluster, og fortsætter ”derudover så vi også mange forskellige løsninger på gribere og kollaborative robotter, som vi kommer til at se mange flere af – for griberne åbner markedet og er dermed med til, at man kan indføre robotter på mange flere områder end vi har set hidtil.”
20190430_tur Til Hannover

Messen bød samtidig på flere spændende løsninger til kollaborative robotter. Delegationen mødte vinderne af årets Robotics Award ved Hannover messen Danske OnRobot. De vandt med deres robotarm, Gecko Gripper, som kan løfte porøse elementer med stor præcision ved at klæbe sig til overfladerne på f.eks. emner til emballage-applikationer.

Af andre interessante udstillere indenfor det kollaborative område var også AIRSKIN fra Blue Danube Robotics. Det østrigske firma fokuserer på at lave sikkerhedsløsninger for robotter, både de kollaborative og end-of-arm-tooling (EOAT-gribere). AIRSKIN består netop af robuste og tryk-sensitive plader (eller skin), der monteres direkte på robotten, og dermed gør, at en robot, der normalt skal skærmes i et produktionsmiljø, kan flytte ud og arbejde sammen med mennesker i et kollaborativt miljø.

Udenlandske samarbejdsmuligheder

Udover udstillere blev det også til et besøg hos flere landes stande, hvor nye potentielle samarbejder blev diskuteret. Automation Region fra Sverige bød velkommen til delegationen og med deres udstillere gav de eksempler på, hvordan robotteknologien bevæger sig hastigt med brug af nye teknologier og Industri 4.0.

Yderligere blev der også tid til en dialog med Enterprise Singapore, som er en statslig organisation, der understøtter de private virksomheder. De har en lang historie for at hjælpe robotfirmaer ind på markedet i Singapore og Asien. Samtidig med at der allerede er sat konkrete samarbejdsprojekter i stand mellem danske virksomheder og Singapore, blev der også set på muligheden for at sætte yderligere strøm på samarbejdet ved at åbne potentielle nye markeder for danske virksomheder.

Kontaktperson
Christina E. WanscherChristina E. Wanscher

Netværksleder

RoboCluster

T. +45 9350 7500

LOADEMAIL[cewa]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere