• Danish
  • English

Robotics Alliance skydes i gang

Robotics Alliance skydes i gang

27-03-2019
RoboCluster er i dag blevet en del af det nationale robotpartnerskab Robotics Alliance. Robotics Alliance skal være med til at skabe en endnu stærkere platform med fokus på udvikling og vækst inden for robot og automation i Danmark. Yderligere tager RoboCluster sammen med Odense Robotics og UAS Denmark det første skridt mod en konsolidering til fordel for medlemmerne.

I dag har flere organisationer på tværs af Danmark annonceret at de står sammen i Robotics Alliance for at skabe de bedst mulige betingelser for vækst og udvikling hos robot- og automationsvirksomheder. Det nationale partnerskab omfatter RoboCluster, Odense Robotics, UAS Denmark og Sønderborg Vækstråd– og det forventes, at flere partnere melder deres deltagelse i robotpartnerskabet. Initiativet støttet ligeledes af BrainsBusiness fra Aalborg.20190322_Robotics Alliance Skydes I Gang

Robotics Alliance arbejder for at skabe en enklere, stærkere og mere fokuseret måde at støtte robot- og droneindustrien.

“Den danske robotindustri er en styrkeposition for Danmark. Det er helt afgørende, at vi skaber de bedst mulige rammer for virksomhederne, så de kan realisere et stort eksportpotentiale for Danmark. Ved at gå sammen i Robotics Alliance kan vi gøre endnu mere for at accelerere vækst og innovation i industrien – til fordel for virksomhederne og hele Danmark”, siger Mikkel Christoffersen, Odense Robotics.

Læs mere om Robotics Alliance her. 

Store flyttedag hos RoboCluster

Fra d. 1. april bliver RoboCluster, Odense Robotics og UAS Denmark en del af samme organisation, når alle tre parter samles hos Erhvervshus Fyn under ledelse af Mikkel Christoffersen. Konsolideringen medfører bl.a. et udvidet anvendelsesområde, der spænder over tidlig innovation og forskning til kommercialisering, hvilket vil skabe flere muligheder for alle medlemsvirksomhederne.

Fakta om konsolideringen
Fra d. 1. april flytter bevillingen til RoboCluster over til Erhvervshus Fyn i Forskerparken, Odense. Det betyder, at sekretariatet flytter sammen med medlemmerne og nyhedsbrevsmodtagerne. Erhvervshus Fyn overtager alle juridiske forpligtelser hermed. Morten Nielsen fortsætter på SDU, hvor han bliver en del af TEK Innovation.

Konsolideringen medfører ikke ændringer i den daglige drift, men har alligevel den fordel, at hvor hver partner før fokuserede på en del af værdikæden, kan medlemmerne nu få support hele vejen gennem værdikæden fra tidlig innovation til kommercialisering.

Med dette første skridt mod en konsolidering med Odense Robotics og UAS Denmark styrker vi vores nuværende samt fremtidige position,” fortæller Christina E. Wanscher, netværksleder, RoboCluster og forklarer ”RoboCluster forbliver det nationale innovationsnetværk, som vi kender det i dag, så vores medlemmer kommer ikke til at kunne mærke nogen forskel i første omgang. Vi fortsætter med at være med til at bygge bro mellem universiteter, GTS’er og virksomheder. Dog med denne nye organisering håber jeg, at vi viser, at vi kan favne hele værdikæden for virksomhederne. Fra den første spæde ide til det er i drift ude ved virksomheden.”

Ikke et endegyldigt farvel

RoboCluster har siden sin start i 2002 været en fast forankret del af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet (SDU). Udover at være forankret på SDU har universitetet også været en vigtig spiller i mange af RoboClusters projekter gennem årene, ligesom universitetet igennem de sidste fire år været en fast del af RoboClusters styregruppe.

”RoboCluster har været en vigtig del af robothistorien på SDU. Vi ser denne konsolidering som et vigtigt skridt på vejen til at sikre, at vi også i fremtiden har en national robotklynge, som kan sikre udviklingen og væksten inden for robotverdenen, så Danmark kan fastholde sin styrkeposition” fortæller dekan Henrik Bindslev, SDU og uddyber, ”Selvom RoboCluster ikke bliver forankret på SDU i fremtiden, så bliver det ikke et endegyldigt farvel for nogle af os. Vi fastholder vores rolle i RoboClusters styregruppe, hvor institutleder Kasper Hallenborg vil beholde posten som næstformand”.

Hos RoboCluster ser vi frem til at fortsætte det gode samarbejde med SDU og de andre stærke partnere i netværket.

______________________________________________________________________________________

Har du nogle spørgsmål til konsolideringen eller til jeres medlemskab, er du velkommen til at kontakte netværksleder Christina E. Wanscher på tlf: 9350 7500 eller mail [email protected]

Vil du gerne høre mere om Robotics Alliance, kan du kontakte Innovationsnetværket RoboClusters formand Tom Togsverd på tlf. 2068 3343 eller mail [email protected]

Der arbejdes for, at denne overflytning vil foregå gnidningsfrit som muligt, dog må det forventes, at der i dagene omkring d. 1. april kan forekomme længere svartid end normalt.

 

Kontaktperson
Christina E. WanscherChristina E. Wanscher

Netværksleder

RoboCluster

M. +45 9350 7500

LOADEMAIL[cewa]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere