• Danish
  • English

Tre danske virksomheder blandt de 10 mest lovende robotstartups i Europa

Tre danske virksomheder blandt de 10 mest lovende robotstartups i Europa

26-02-2019
Danske virksomheder har erobret tre ud af 10 pladser i EU’s store accelerationsprogram for robotteknologivirksomheder, RobotUnion - Skal din virksomhed være den næste?

De tre virksomheder, der er gået videre i accelerationsprogrammet RobotUnion, er Cliin, Smooth Robotics og Tendo, som beskæftiger sig med henholdsvis rensning af store skibe, styresystemer til svejserobotter og en robothandske med intelligente sensorer. De tre virksomheder kan nu se frem til at modtage gratis vejledning fra eksperter fra Europas førende teknologicentre inden for robotindustrien og op til 120.000 euro – knap 900.000 kr.20190226_Robot Union

Thomas Sølund, faglig leder hos Teknologisk Institut, mener, at alle tre virksomheder har fat i nogle vigtige problemstillinger og ikke mindst en skarp og konkret løsning på problemerne:

De har været rigtig gode til at finde nogle huller i markedet og lave konkrete løsninger til dem, som kan komme hurtigt på markedet. Derudover er de også tæt på kunderne, og det er nok en blanding af de ting, der gør, at netop de tre virksomheder er gået videre” fortæller Thomas Sølund.

Selv om virksomhederne er meget forskellige, så er der stor enighed om, at det især er ekspertisevejledningen fra Europas førende robotteknologicentre, som der jubles over.

Hos dansk-svenske Tendo – som tidligere har været en del af Odense Robotics StartUp Hub – glæder man sig til at få et sæt erfarne øjne på virksomhedens produkt. ”Vi ser virkelig frem til at få noget ekspertisevejledning. Vi har et rigtig stærkt team, som er dygtige til det, vi laver, men vi har ikke samme erfaring, da vi er relativt nye i branchen” siger Sofie Woge, der er direktør i Tendo, som har kontor i Sverige og en filial i Danmark.

RobotUnion modtog 204 ansøgninger i projektets første ansøgningsrunde, og 44 ansøgere nåede at pitche deres produkter for juryen. Siden har det været en hård udskillelsesproces, hvor kun de skarpeste 10 virksomheder er gået videre.

Det er et meget lille nåleøje, vi er kommet igennem, og der har ligget meget arbejde i det indtil videre, som har været med til at gøre os skarpere og øge vores selvindsigt”, fortæller Erik Mønster, direktør i Smooth Robotics. Han fortsætter ”Det giver helt klart nogle ekstra muligheder, fordi det sætter skub på nogle af de udviklingsfaser, vi befinder os i. Og vi er bare rigtig glade for at komme det skridt videre”.

Til oktober skal der ud af de 10 virksomheder findes fire, som får yderligere støtte samt op til 100.000 euro mere i kapital.

Skal din virksomhed være den næste?

Er du en lille robotvirksomhed, som står med en løsning på en udfordring i industrien? Eller er du fra en virksomhed, som leder efter en automationsløsning, som kunne udvikles i RobotUnion af den rette robotvirksomhed?

Så har du nu muligheden for at søge om at komme med i 2. runde af RobotUnion.

Programmet er med til at booste startup-virksomheder i den svære opstartsfase, og man får topkvalificeret hjælp til produktudvikling – fra researchfasen til selve opsætningen af teknologien – fra fem forskellige RTO’er i Europa” siger Thomas Sølund.

Er du interesseret i at blive en del af RobotUnion, kan du læse meget mere på deres hjemmeside, hvor du også kan sende din ansøgning.

Ansøgningsfristen for at blive en del af anden runde i RobotUnion er d. 30. april 2019.

Se en kort film her om mulighederne med RobotUnion

RobotUnion består af 14 partnere, hvor Odense Kommune, MADE og Teknologisk Institut repræsenterer Danmark.

Kilde: Teknologisk Institut

Kontaktperson
Christina E. WancherChristina E. Wancher

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

T. +45 9350 7500

LOADEMAIL[cewa]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere