• Danish
  • English

Automation i Syd

Automatisering af produktionsvirksomheder i Syddanmark

20130904_AutomationisydDanske produktionsvirksomheder har gennem de sidste par år haft særligt fokus på at øge konkurrenceevnen ved at trimme produktionen gennem udflytning af manuelle og rutineprægede produktionsopgaver. Herudover har virksomhederne i stigende grad outsourcet ikke-kernefunktioner til underleverandører. Denne strategi er dog ikke holdbar i det lange løb. For nye tal viser, at få år efter outsourcing af produktion følger udvikling og øvrig virksomhed med.

Region Syddanmark ønsker gennem projektet "Automation i Syd" at stoppe den udvikling for produktionsvirksomheder med adresse i regionen - produktion, arbejdspladser og udviklingsaktiviteter skal holdes i Region Syddanmark. Dette skal realiseres ved at omdanne manuel produktion til strategisk automatiseret produktion. Således sikres en stadig udvikling af en konkurrencedygtig, fleksibel og agil produktion.

Formål

Automation i Syd skal gøre produktionsvirksomheder i Syddanmark i stand til at gennemføre mere strategiske automationsprojekter i fremtiden. Projektet arbejder for at skaber et syddansk produktionsgrundlag, som gennem øget brug af automatisering skal gøre virksomhederne i stand til at øge deres salg og markedsandele gennem f.eks. flere og mere forskellige kvalitetsprodukter.

Gennem en række gennemgribende tjeks af syddanske virksomheders konkrete automationspotentialer giver Automation i Syd syddanske virksomheder et nyt syn på mulighederne for at optimere produktion og øge konkurrenceevnen ved brug af automatisering og robotteknologi.

Projektet gennemføres af en række erfarne syddanske robotaktører, som besøger virksomheder og hjælper dem til at se deres muligheder for at gå fra manuel til automatiseret produktion.

Automation i Syd tilbyder bl.a.:

- Produktionsoptimeringstjek
- Automatiseringstjek
- Alutjek
- Inno12 - udviklingsevent
- Videnpilotfacilitering
- Workshops, videnrejser og videnhjemtagning

Bevilling

Projektet løber fra august 2013 til december 2014. Syddansk Vækstforum bevilliger 3.1 millioner til projektet. Det totale budget er på 4.675.891 kroner.

Partnere

 20160809_AiS_bevillingsgiver

 

 

Kontaktperson
Steen UlrichsenSteen Ulrichsen

Seniorkonsulent

Teknologisk Institut, Robotteknologi

+45 7220 2997

LOADEMAIL[shu]DOMAIN[teknologisk.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere