• Danish
 • English

InProReg

Innovationsprojektet InProReg, som står for Innovativ Produktionsregion, har til hensigt at skabe konkurrencedygtighed inden for fremstillingsindustrien gennem udvikling og anvendelse af moderne produktionsteknologi på tværs af den tysk-danske grænse.

Baggrund
Gennem de seneste år har der i den tyske grænseregion været en tendens til udflytning af arbejdspladser i den traditionelle fremstillingsindustri. På baggrund af denne udflytning er der indført en strategi om, at den regionale konkurrencedygtighed inden for produktion kan opretholdes gennem nye produktionssystemer og ændrede tilgange til styring af forsyningskæderne.

Formål/ Vision
Med InProReg vil man skabe en platform, der kan styrke den regionale konkurrencedygtighed inden for produktion gennem nye systemer og smarte tilgange til styring af forsyningskæderne især i små og mellemstore virksomheder. Dette opnås ved at styrke moderne automatiserede produktionssystemer og innovative tilgange til produktudvikling. 

Aktiviteter i projektet:

 • 1. fase: Opbygge viden om innovativ produktion. Dette skal ske ved at udvikle anvendelsesorienterede koncepter til produktionssystemer og fastlægge modeller for innovativ produktudvikling. Derudover skal muligheden for tysk-dansk produktion undersøges. 
 • 2. fase: Understøtte forretningsudvikling inden for den grænseoverskridende produktion ved hjælp af et forbedret kompetencegrundlag inden for produktion; udvikle innovative teknologidemonstratorer og facilitere innovationsprojekter samt skabe netværks-og klyngeaktiviteter.

RoboCluster har overdraget projektet til TEK Innovation, som er projektleder på arbejdspakke 4 (WP 4). Her er det overordnede formål at skabe cross-border netværk til undervisning og uddannelse og stimulere forretningsudvikling ved at støtte innovativ og konkurrencedygtig regional produktion, især i små og mellemstore virksomheder.

Forventede resultater
Der forventes at være en udvikling af teknologidemonstratorer og facilitering af innovationsprojekter, der fokuserer på udvikling af nye koncepter inden for produktion.

Helt konkret skal dette munde ud i:

 • 2-4 teknologidemonstratorer udviklet i samarbejde med industrielle netværkspartnere
 • Udvikling af innovationsprojekter, hvor virksomheder og forskningsinstitutioner samarbejder om udvikling af nye regionalt baserede produktionskoncepter
 • Mindst 15 seminarer og workshops gennemført inden for temaområder, som bliver udvalgt under projektets gennemførelse på baggrund af indikationer om industriens behov.

 Projektdeltagere:  

Bevilling

Projektet har et samlet budget på 3.170.382 Euro, hvoraf Interreg 5a programmet, der understøtter grænseoverskridende samarbejde, og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling støtter med 1.860.971 Euro.

InProReg er derudover finansieret af Syddansk Vækstforum, der har indstillet projektet til støtte fra de regionale erhvervsudviklingsmidler. 

Projektet løber fra den 1. januar 2017 til den 31. december 2019.

Læs mere om InProReg projekt HER

 

 20171201_Interreg Logo   Syddansk Vækstforum

Kontaktperson
Morten NielsenMorten Nielsen

SDU, TEK Innovation

T +45 6550 9251

LOADEMAIL[mobn]DOMAIN[tek.sdu.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Forskerparken 10
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 9350 7500
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere