• Danish
  • English

Programming by Demonstration for sundhedsrobotter

Projektet omhandler brugen af kollaborative robotter inden for sundhedsområdet med fokus på at teste brugen af Programming by Demonstration (PbD) til programmering af robotbevægelser til sundhedsrobotter.

Ofte er forskellen på en god og dårlig ultralydsscanning måden ultralydsproben bevæges og vinkles i forhold til patientens anatomi. Det er en viden, som opbygges gennem mange års erfaring og er svær at automatisere gennem traditionel robot programmering. Med PbD kan vi optage bevægelserne fra eksperterne og afvikle dem på robotten. Derved får vi overført eksperternes viden og bevægelser uden at den går tabt i robotprogrammeringen. 20181121_projekt _start 2019

Forventet resultat
Forventet resultat er en tilpasning af PbD metoden til sundhedsapplikationer, hvor metoden testes på to forskellige use-cases, hvor fagpersonale fra sundhedssektoren viser robotten, hvordan den skal bevæge sig og ud fra disse demonstrationer udregnes en robotbevægelse.

Fokus i projektet vil være på

  • Analyse og udvælgelse af algoritmer, som der skal arbejdes med i samarbejde mellem virksomheder og universiteter
  • afprøvning og implementering af algoritmer
  • forberedelse af algoritmer til for en godkendelsesproces.

Mulighed for samarbejde
Virksomheder der ideelt kan deltage har fokus på applikationer, hvor den præcise bevægelses udførelse er vigtig for kvaliteten af resultatet. Virksomhederne som vil få mest ud af at indgå i dette samarbejde, arbejder med robotter udfører opgaver direkte på patienter.

Projektet ledes af Syddansk Universitet med deltagelse af Aarhus Universitet

Er du interesseret i at deltage i projektet, så læs mere HER

Kontaktperson
Christina E. WanscherChristina E. Wanscher

Netværksleder

Innovationsnetværket RoboCluster

M. +45 9350 7500

LOADEMAIL[cewa]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere